Embassy – ambassadörer för Göteborgspopen

De har hållit andan i fem år. Nu är nya albumet här – inspirerat av vodka och Embassys tidigare album. – Är det tråkigt skiter vi i det, säger Fredrik Lindson.

  • Publicerad 14:15, 25 dec 2018

Duon Embassy går sina egna vägar. Har alltid gjort så. Under flera år fanns det inte mycket som visade på bandets existens. Men under ytan har Fredrik Lindson och Torbjörn Håkansson verkat – både på scen och, kanske, framför allt i studion.

– Vi har inte tagit någon paus, säger Fredrik Lindson, sångaren i bandet.

– Vi är lustdrivna, fortsätter Torbjörn Håkansson, som erkänner att det trots allt har varit något av en ketchupeffekt gällande produktionen av låtarna till nya albumet.

Det är 16 år sedan debuten "Futile crimes" kom, därefter har bandet sporadiskt kommit med nytt 2005, 2011 och senast 2013, då "Sweet sensation" kom. Nu är alltså "White lake", namnet är inspirerat av vodkan med samma namn, ute och i mellandagarna spelar duon i Malmö (27/12), Stockholm (28/12) och Göteborg på Nefertiti (29/12).

Albumet har kommit till via fjärrkorrendspondens. Fredrik Lindson i Göteborg och Torbjörn Håkansson, teknikern i duon, i Stockholm.

– Fredrik är analog. Jag är allt det andra, säger Torbjörn Håkansson.

– Ja, det var så vi var från början. Vi kompletterar varandra, fortsätter Fredrik Lindson.

De förklarar att de har lätt för varandra önskemål och att det också har gett gruppens sound.

På scen jobbar gruppen mer med ljuseffekter och ljud.

– Vi tolkar låtarna med förinspelad bas och flera gitarrer, berättar Torbjörn Håkansson.

Embassy

Är: Fredrik Lindson, bas och sång, och Torbjörn Håkansson, klaviatur och teknik. Duon bildades i Göteborg 1999 och kom med debutalbumet "Futile crimes" 2002.

Aktuella: Med senaste albumet "White lake" och spelningar i Malmö (27/12), Stockholm (28/12) och på Neferitit i Göteborg 29/12.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG