Sökt sina rötter. Gitarristen Phil Madiera, som till vardags spelar med Emmylou Harris, har kommit med låten "Gothenburg". Foto: Wikipedia

Emmylou Harris gitarrist hyllar Göteborg i ny sång

När han inte är Emmylou Harris gitarrist gör Phil Madeira sin egen musik. På det nya albumet "Providence" finns låten "Gothenburg" – om Göteborg. Lyssna på den via länken längre ner i artikeln.

  • Publicerad 18:24, 1 mar 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Countrystjärnan Emmylou Harris tilldelades så sent som 2015 Polarpriset. I somras var hon med band på Lisebergs stora scen och spelade för en månghövdad, hängiven publik.

I sitt band finns gitarristen Phil Madeira, som när han inte kompar Emmylou Harris odlar sin egen musik, dels i folkrockarna Red Dirt Boys, dels i sitt eget namn. Det är i sitt eget namn som han nu kommer med albumet "Providence", där han bland annat utforskar sina rötter.

Musikmagasinet Rolling Stone har i en intervju med gitarristen pratat med honom, där han säger:

– Det här projektet, på sitt eget vis galet, har puttrat i mig hela livet.

Uppvuxen på Rhode Island är det med musik inspirerad från hans uppväxt. Men en låt sticker ut – den avslutande låten "Gothenburg", som kan höras för första gången via tidningens artikel (här), och som handlar om hans förfäders resa från Göteborg via Argentina till USA.

– Albumet är inte så mycket att jag säger "jag är från Rhode Island", som att det handlar om att "hörru, vi kommer från alla möjliga håll", säger han till Rolling Stone.

Förutom att skriva låtar till sina egna projekt har han också komponerat för artister som Alison Krauss, Amy Grant, Toby Keith and the Civil Wars. "Providence" kommer 30 mars.

Phil Madeira

Ålder: 65.

Från: Rhode Island, USA, med rötter från Göteborg.

Yrke: Musiker, låtskrivare, sångare. Spelar bland andra med Emmylou Harris.

Aktuell: Med låten "Gothenburg", som kommer på nya albumet "Providence".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG