Inte åtgärdat. En månad efter branden på Mandolingatan hänger fortfarande trasigt glas från de utbrända balkongerna. Foto: Johanna Roos

En månad efter branden – inget åtgärdat

För en månad sedan brann det i ett bostadshus på Mandolingatan. Ännu har lägenheterna inte åtgärdats, något som enligt bostadsbolaget Poseidon beror på att entreprenören stoppat saneringsarbetet.

  • Publicerad 12:08, 10 sep 2021

Det pågår en brandsanering som en entreprenör som vi anlitat sysslar med.

På morgonen den 8 augusti utbröt en brand på en balkong i ett bostadshus på Mandolingatan i Frölunda.

Räddningstjänsten, som skickade flera enheter, gick in med rökdykare och en dryg timma senare var branden släckt.

Personer ska ha varit i lägenheten, men ingen ska ha skadats.

Lägenheten där branden startade blev helt utbränd och ytterligare en balkong fick omfattande skador.

Enligt Poseidons husvärd Kent Bäckberg var det ett värmeljus som orsakade eldsvådan, som även spred sig till en intilliggande balkong.

En månad senare hänger fortfarande trasigt glas från de sotiga balkongerna.

En boende som varit i kontakt med GöteborgDirekt menar att det innebär en fara för både människor och hundar då balkongerna ligger precis ovanför entrén.

Tredje branden i Välenstuga på mindre än två år

Oklart stopp

Kent Bäckberg, husvärd på det kommunala bostadsbolaget Poseidon, menar att fördröjningen beror på entreprenören som sanerar.

– Det pågår en brandsanering som en entreprenör som vi anlitat sysslar med. De har börjat på insidan, men nu har arbetet stått still i en vecka, tio dagar och varför det stoppats vet jag inte riktigt. Jag har legat på och försökt komma i kontakt men inte fått något svar.

Han menar att man väntar på att saneringen ska bli klar så att man sedan kan gå in och återställa lägenheten och balkongerna.

Vi är GBG