Par i musik. Kåre Vernby och Maja Gödicke är Kassia Klein. Foto: Pressbild

En musikalisk förening som blev till ljuv musik

När hon först fick frågan sa hon nej. Hon hade ett barn som skulle födas. Nästa gång sa hon ja. Nu är Kåre Vernby och Maja Gödicke duon Kassia Klein.

  • Publicerad 15:06, 8 nov 2018

De jobbar på distans. Hon med basen i lägenheten i Majorna i Göteborg. Han i Stockholm. Var för sig har de olika musikaliska preferenser där han jobbar musik under namnet Farväl Till Ungdomen och hon med sitt under eget namn.

Kåre Vernbys förtjusning över Maja Gödickes skira röst blev till något mer. Han ville jobba med henne. Hon hade inte tid, inte heller lust.

– Jag var gravid eller om jag precis fött min son. Så hörde han av sig efter tre år och var ute efter en duett, berättar Maja Gödicke.

Av duetten blev det mer. Plötsligt postades flera låtar mellan paret och en skapelseprocess tog sin början. Av Maja Gödicke och Kåre Vernby blev det bandet Kassia Klein.

– Vi valde en pseudonym som artistnamn, säger hon.

Musikprocessen har tagit sin tid och har gjorts utan filter eller censur i det kreativa skapandet. Nu är albumet "Death to all things pop" ute och snart gör duon en kortare turné där spelplatserna är viktiga för det musikaliska uttrycket.

– Ja, det är därför vi har valt teatrar. Oavsett om vi har en fanbase för det eller inte kommer det bli magiskt, säger Maja Gödicke.

– Musiken blir från det vi gjort på albumet plus lite från det vi gjort var och en för sig.

Kassia Klein

Är: Det musikaliska samarbetet mellan göteborgskan Maja Gödicke och Kåre Vernby. I september kom debutalbumet "Death to all things pop", som trots namnet är med texter på svenska.

Aktuella: Med spelningar på Victoriateatern i Malmö (14/11), Stora Teatern i Göteborg (15/11) och Stadsteatern i Stockholm (16/11).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG