FEMÅRSJUBILEUM. Shamsi Naeimai, som driver Kville Saluhall. Foto: Lina Persson

Envishet gav fem år av framgång

Kvalitetskött, blomarrangemang och vällagrade ostar. Hade inte Shamsi Naeimai varit så envis hade det kanske inte varit en självklarhet i Kville. I helgen firar hennes älskade saluhall femårsjubileum.

  • Publicerad 13:56, 3 okt 2018

– För fem år sedan var kommunalrådet Anneli Hulthén här och invigde saluhallen. Folk köade utanför. Det var fantastiskt, säger Shamsi Naeimai nostalgiskt.

Den som kan sin Hisingshistorik vet att det inte skulle ha funnits någon saluhall i Kvillebäcken om det inte vore för Shamsi Naeimai. När området skulle exploateras vägrade hon in i det sista att sälja sin familjs fastighet med Akbars chark. Först när hon lovats en saluhall i utbyte gav hon med sig.

– Först fick jag bara höra nej, nej, nej. Men Hisingsborna förtjänar också en saluhall, säger hon. Det var dags för Hisingen att moderniseras, men det tog fyra år innan de gav sig.

När de väl gjorde det följde Shamsi Naeimai arbetet på nära håll. Hon och hennes man hade haft chark i saluhallen på Kungstorget i centrala stan i många år och hade erfarenheter därifrån.

– Jag var med och tjatade hela tiden. Ibland tänkte jag att någon kommer att skjuta mig så som jag låg på, säger hon och skrattar. Men saluhallen är min baby. Precis som när man är gravid har jag tänkt på allt, detaljerna och helheten. Och jag är jättenöjd.

Byggnaden i gult tegel fick mycket uppmärksamhet för sin arkitektur. Bland annat utsågs den till Göteborgs bästa byggnadsverk 2014 av ”Per och Alma Olssons fond”. På insidan är saluhallen lite av ett familjeföretag. Shamsis man Akbar Asgari sköter charken, hennes svärson har hand om restaurangerna och hennes dotter är driftschef.

Från några få verksamheter 2013 har nu Shamsi Naeimai fyllt saluhallens ytor. Restauranger samsas med delikatesser och blommor. Saluhallen fylls då och då av konst från lokala konstnärer och musikunderhållning på helgerna.  

Just nu saknar Shamsi Naeimai ingenting.

– Nej, nu har vi bland annat utvecklat terrassen, med dansk inredning och markiser och värme, och det kostade en förmögenhet. Jag tror att vi har skapat en miljö i saluhallen där alla trivs, säger hon.

Under de fem år som saluhallen har varit en del av Kville har stadsdelen utvecklats. Från att ha varit en byggarbetsplats för fem år sedan är området snart färdigbyggt.

– När mäklarna ska sälja lägenheter i området nu har de alltid med saluhallen i sin reklam. Saluhallen är något man skryter om. Det gläder mig, säger Shamsi Naeimai.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Improvisationsfestivalen som utmanar röst och rörelse

Nyheter Varia lockar deltagare från hela världen Hallå där...måndag 15/10 11:45

Dagens namn – 15 oktober

Nyheter FILM Glöm inte att gratulera dina nära och kära på namnsdagen!måndag 15/10 10:30

Fortsatt tågstrul mellan Göteborg och Stockholm

Nyheter Trafikverket varslar om förseningar under veckan Det är fortsatt stora störningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm efter den brand som bröt ut i ett ställverk i närheten av Skövde i i söndags.måndag 15/10 9:02

Nu ska stadens gångbanor rustas upp

Nyheter Ber om invånarnas synpunkter Trafikkontoret ska ordna till kommunens gångbanor. Men vilka ska prioriteras? I Norra Hisingen får nu invånarna säga sitt.söndag 14/10 6:30

Vill väcka medvetenhet om miljö och klimat

Nyheter Med "Vampyrbläckfiskar i Arizona" vill Teater Trixter förhålla sig till klimatångest – och väcka debatt. – Det är viktigt att förstå att vi är en del av allt, säger manusförfattaren och regissören...fredag 12/10 17:42

Glädjebeskedet: Ännu fler göteborgare i jobb

Nyheter Arbetslösheten minskar för femte året i rad Arbetsmarknaden är stark och för femte året i rad går arbetslösheten ner. Det visar nya statistik från Arbetsförmedlingen.fredag 12/10 16:03

Ny studie: De väljer bort kulturskolan

Nyheter Forskning från Göteborgs universitet Den typiske svenska kulturskoleeleven är en svenskfödd flicka med välutbildade föräldrar. Det visar en ny studie från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.fredag 12/10 15:30

Här är de bästa tipsen för den bästa helgen

Nyheter Krogshower, körkraft från Sydafrika eller nytolkning av klassisk opera…? Göteborgshelgen erbjuder det mesta. Göteborg Direkt visa vägen med bästa tipsenfredag 12/10 11:58

Vi är GBG