Foto: Mostphotos

Eriksbergshallen blir nya arena för West Pride

West Pride dyker upp i Eriksbergshallen på Hisingen i höst. ”Vi ser oändligt mycket fram emot att träffas på riktigt," hälsar arrangören.

  • Publicerad 05:30, 13 maj 2021

Festivalen West Pride fick ställa in sitt traditionella evenemang i fjol. Nu meddelar arrangören att festivalen gör comeback i månadsskiftet september till oktober.

Hbtq-festen inställd: Ingen West Pride

– Vi ser otroligt mycket fram emot att ses fysiskt och att uppleva gemenskap, ett fantastiskt scenprogram och ett häng med både utställare och mat och dryck säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef West Pride.

Festivalarrangören hoppas att vaccineringen mot covid-19 har gett effekt till hösten och smider planer på att öppna Pride Park i Eriksbergshallen, där det finns möjlighet att skala upp eller ner beroende på hur restriktionerna kring smittspridning ser ut.

Men regnbågsflaggor kommer hissas över hela Göteborg i likhet med programpunkterna som är spridda över stan.

– Det känns oerhört viktigt att kunna erbjuda en säker mötesplats efter så lång tid av isolering, vilket i synnerhet har drabbat många Hbtqi-personer hårt, säger Petra Johansson, ordförande West Pride.

Den officiella flaggperioden äger rum 20 september till 3 oktober. Då ska hela staden och regionen vaja med regnbågsflaggor.

West Pride 2021

Varje år hålls West Pride i Göteborg, en konst- och kulturfestival som skapar trygga rum för Hbtqi-personer och lyfter upp normkritik och Hbtqi-personers livssituation. 

Festivalen West Pride 2021 som innefattar Pride Park, Pride House och Pride Parade kommer äga rum 27 september - 3 oktober. 

Hbtqi, ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

Källa: West Pride

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00