Nu inleds samrådsmötet kring det om diskuterade hospicet i Hovås. Foto: Innerstadens arkitekter

Ett steg närmare omdebatterat hospicebygge i Hovås

Nu går det omdebatterade förslaget om att bygga ett Hospice i Hovås upp för samråd och det tros bli en långdragen process.

  • Publicerad 12:00, 23 okt 2017

Förhoppningen är att Änggårdens hospice ska kunna lämna sina nuvarande lokaler, i Lillhagsparken på Hisingsbacka, någon gång under år 2022. Men efter den heta debatten som stormat kring planerna på att bygga det nya hospicet vid Fjordvägen i Hovås har man tagit höjd för att det kan dra ut på tiden. Det hela handlade om att boende trakten inte ville ha ett hospice i området. Argumentet att barnen i hovås "inte skulle behöva tänka på döden" blev riksnyhet.

– Detaljplanen kan komma att överklagas vilket vi har tagit med i våra beräkningar för tidsplanen, säger Malin Ronnebro, handläggare på fastighetskontoret.

Läs även: Hovåsbor: Hospiceprotesterna handlar inte om döden

Byggstart

Byggstart för vårdlokalerna och de två flerbostadshusen som också ingår i planen hoppas kunna blir av år 2019 men i nuläget är alla tidsplaner preliminära påpekar Malin Ronnebro.

– Skulle det dra ut på tiden eller inte bli av så kommer vi naturligtvis se till att Änggårdens Hospicet inte står utan lokaler.

Samråd

Från och med onsdags, den elfte oktober, fram till den 21 november kommer man kunna skicka in sina synpunkter på förslaget. Den 25 oktober klockan 17.00 till 18.30 kommer även ett samrådsmöte att hållas på stadsbyggnadskontoret.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57