Nu inleds samrådsmötet kring det om diskuterade hospicet i Hovås. Foto: Innerstadens arkitekter

Ett steg närmare omdebatterat hospicebygge i Hovås

Nu går det omdebatterade förslaget om att bygga ett Hospice i Hovås upp för samråd och det tros bli en långdragen process.

  • Publicerad 12:00, 23 okt 2017

Förhoppningen är att Änggårdens hospice ska kunna lämna sina nuvarande lokaler, i Lillhagsparken på Hisingsbacka, någon gång under år 2022. Men efter den heta debatten som stormat kring planerna på att bygga det nya hospicet vid Fjordvägen i Hovås har man tagit höjd för att det kan dra ut på tiden. Det hela handlade om att boende trakten inte ville ha ett hospice i området. Argumentet att barnen i hovås "inte skulle behöva tänka på döden" blev riksnyhet.

– Detaljplanen kan komma att överklagas vilket vi har tagit med i våra beräkningar för tidsplanen, säger Malin Ronnebro, handläggare på fastighetskontoret.

Läs även: Hovåsbor: Hospiceprotesterna handlar inte om döden

Byggstart

Byggstart för vårdlokalerna och de två flerbostadshusen som också ingår i planen hoppas kunna blir av år 2019 men i nuläget är alla tidsplaner preliminära påpekar Malin Ronnebro.

– Skulle det dra ut på tiden eller inte bli av så kommer vi naturligtvis se till att Änggårdens Hospicet inte står utan lokaler.

Samråd

Från och med onsdags, den elfte oktober, fram till den 21 november kommer man kunna skicka in sina synpunkter på förslaget. Den 25 oktober klockan 17.00 till 18.30 kommer även ett samrådsmöte att hållas på stadsbyggnadskontoret.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39