Nattvandrar. Mammor som nattvandrar fick sällskap av EU-minister Hans Dahlgren (S) och Socialdemokraterna i Göteborgs ordförande Mattias Jonsson. Foto: Socialdemokraterna i Göteborg

EU-minister på nattvandring i Biskopsgården

Flera kvällar i veckan nattvandrar mammor från Biskopsgårdens socialdemokratiska förening. I veckan fick de sällskap av EU-minister Hans Dahlgren. ”Det är positivt att fler bryr sig”, säger en av mammorna.

  • Publicerad 12:15, 22 sep 2019

De är åtta engagerade kvinnor från Biskopsgårdens socialdemokratiska förening som nattvandrar flera gångar i veckan i området under parollen "Mammor som nattvandrar",

– Jag har bott i området i nästan 26 år och det händer något nästan varje dag. Vi vill vara där ute, hjälpa till och prata med ungdomarna, säger Kaltun Adan, en av mammorna.

Under tisdagens kvällsvandring i området anslöt EU-minister Hans Dahlgren (S) och Socialdemokraterna i Göteborgs ordförande Mattias Jonsson för att visa sitt stöd till initiativet.

– Det starka engagemang som nattvandrare och boende här i Biskopsgården visar är viktigt. Hela samhället måste hjälpas åt för att bekämpa och förebygga brottsligheten. Regeringen är besluten att markera att vi är starkare än gängen, och genomför nu den största satsningen på polisen i modern tid. Sverige ska vara ett tryggt land för alla, säger EU-minister Hans Dahlgren (S) i ett uttalande.

Så ska föräldrarna i Biskopsgården vända trenden

"Mer att göra"

Mattias Jonsson är också imponerad engagemanget.

– Det är fantastiskt att se hur dessa eldsjälar flera kvällar i veckan vandrar för ett tryggare Biskopsgården. Alla göteborgare har rätt att känna sig trygga överallt i staden, det ska inte spela roll om du bor i Biskopsgården eller Hovås. Det är i grunden en jämlikhetsfråga, säger Mattias Jonsson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg och riksdagsledamot.

Kaltun Adan och de andra kvinnorna uppskattar sällskapet och påpekar att det finns mer att göra.

– Det är positivt att fler bryr sig, säger hon och tillägger:

– Samhället borde kunna stötta ungdomarna bättre, hjälpa till att aktivera dem som kanske inte har något arbete eller skola att gå till.

Biskopsgården på tur att utvecklas

Här ska föräldrar göra kvällarna tryggare

Vi är GBG