Caisa-Stina Forsberg, Lisbeth Johansson, Vanja Schöldéen och Astrid Gislason i "Silver dollar hotel". Foto: Kai Martin

Europapremiär för okända Tennesee Williamspjäser

Regissör Vanja Schöldéen Nilssons kärlek till dramatikern Tennessee Williams öppnar dörrar. Nu bjuder hon på Europapremiär med två av hans pjäser under rubriken "Silver dollar hotel".

  • Publicerad 16:00, 1 dec 2017

"The Mutilated" och "Mister Paradise” är två enaktare som Vanja Schöldéen Nilsson knutit samman. Om varför det blivit just kärleken till Tennesee Williams dramatik svarar hon "Varför inte...?" med ett leende för att fortsätta:

– De är så bra och jag hade en idé om att sätta ihop "hotellpjäser", hittade de här som jag tyckte var lite ofärdiga. Men jag fick rådet att lita på Tennesee Williams. Det var det värt och det finns en hel del "bortglömda" pjäser med honom som är intressanta.

"Silver dollar hotel" blir burlesk och surrealism, starka uttryck med ett gäng skådespelare som vet att vässa sina gestalter, som Lisbeth Johansson och Caisa-Stina Forsberg. Tillsamman med talangfulla skådespelareleven Astrid Gislason och Vanja Schöldéen Nilsson berättar de om uppsättningen, som har premiär på teater Cinnober 1 december.

– Det är en ambitiös satsning med burlesknummer, sånger, kör. Ibland undrar jag hur en så här liten produktion kan fixa detta ,säger Lisbeth Johansson.

– Det är lite som en yttre och inre berättelse med "Mister Paradise" som ramen, fortsätter Astrid Gislason.

– Den kan verka absurd. Men de konflikter som finns är de som vi faktiskt har, förklarar Caisa-Stina Forsberg.

Silver dollar hotell

Regi/bearbetning: Vanja Schöldéen Nilsson.

Musik Henryk Lipp och Fågelle. Kapellmästare Johan Johansson. Körarrangemang Anna Tuvesson och Martin Hamrén.
Skådespelare: Caisa-Stina Forssberg, Lisbeth Johansson, Carl-Ewerth, Astrid Gislason, Wilhelm Johansson och Ludvig Stynsberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG