Eva, möttes av stor råtta på hallgolvet

När Eva Lindgren kom hem från jobbet möttes hon av en stor råtta på hallgolvet i lägenheten i Eriksbo. Sopor som ställs utanför molokerna tros bidra till det ökade problemet med råttor i området.

  • Publicerad 14:05, 4 dec 2017

Intet ont anande satte Eva Lindgren nyckeln i låset till lägenheten i Eriksbo efter en dag på jobbet. På hallgolvet möttes hon av en förfärlig syn. Där satt en råtta stor som en handflata.

– Jag fick panik och sprang och stängde alla övriga dörrar i lägenheten. Till slut fick jag tagit död på den och gick ut och slängde den. Jag var dessutom rädd att den skulle bita mig.

Nog för att hon ofta ser råttor ute på gården, men hon trodde aldrig att de skulle kunna komma in i lägenheten en trappa upp.

– Grannen som bor på bottenvåningen med uteplats har haft mycket problem med råttor under sitt trädäck.

Råttorna blir allt fler

Stefan Svensson, områdeschef för Familjebostäder i Eriksbo och Kortedala bekräftar att råttproblemet har ökat de senaste åren, men att det inte är utmärkande för Eriksbo.

– Problemet ökar över hela Göteborg och även i hela landet, enligt statistik från saneringsföretagen. I bland annat Eriksbo lägger vi ner mycket jobb på att informera de boende om konsekvenserna och vikten av att slänga sopor på rätt ställe, men i en del fall försvåras arbetet av språkförbistringar.

Det är Familjebostäders personal som städar och plockar upp soporna som hamnar på fel plats.

– Vi är ute och städar dagligen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG