För en närmare titt på kartan besök artikeln på göteborgdirekt.se. Foto: Göteborgs Stad

Evenemangsmånaden: Så påverkas trafiken

Två stora evenemang tar plats i Göteborg under hela augusti och för bilisten kommer staden inte vara sig lik. – Tar man bilen är det Gårda och Nordstan som gäller om man vill parkera, säger Cecilia Ljunggren på trafikkontoret.

  • Publicerad 08:00, 13 aug 2017

Under augusti kommer alla större parkeringar i centrala Göteborg vara stängda på grund av Kulturkalaset och EM i ridsport.

Kungstorget kommer vara stängt för parkering från 9 till den 27 augusti. Det gäller även Basargatan, Stora Teaterns parkering och Stenhammarsgatan.

– På grund av ridsport-EM som startar direkt efter Kulturkalaset så kommer även P-platserna på Heden vara stängda ända från sjunde augusti fram till tredje september, berättar Cecilia Ljunggren, trafiksamordnare på trafikkontoret.

Även Ullevigaraget och cykelbanan mellan Valhallagatan och Ågrändsbron påverkas av ridsports-EM och stängs från 17 till 28 augusti.

Trafikomledning

– Det är i samband med ett antal programpunkter under Kulturkalaset som vi har valt att göra avspärrningar efter arrangörens uppskattning av hur stor publik som kan väntas, säger Cecilia Ljunggren.

Onsdagen den 16 augusti leds bil- och kollektivtrafik om runt Götaplatsen. Då stängs delar av Viktor Rydbergsgata, Berzeliigatan och Avenyn från klockan 17.30 till 23.30.

Resten av veckan fram till söndagen den 20 augusti kommer trafiken ledas om på samma vis som under onsdagen. Men på fredag gäller det från klockan 20.00, på lördagen från 21.00 och på söndag från 13.00 till 19.00.

Stängda parkeringar

Kungstorget: 9 – 27 augusti.

Basargatan: 12 – 22 augusti.

Stora Teatern: 14 – 21 augusti.

Stenhammarsgatan: 10 – 22 augusti.

Heden: 7 augusti till 3 september.

Valhalla IP: 10 – 30 augusti.

Ullevigaraget: 17 – 28 augusti.

Levgrensvägen: 18 – 28 augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG