Foto: Ahmed Al-Maawa

Experten: Så river du alla hinder mellan dig och hästen

Ridsportsprofilerna Tobbe Larsson och Mads Hendeliowitz kommer till Billdals ridklubb och håller en Masterclass och Workshop.

  • Publicerad 11:56, 6 maj 2019

Ridsport. Tobbe Larsson. Foto: Alexander Muratov

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Många hästintresserade ungdomar känner nog igen honom från SVT-programmet Ponnyakuten där han var programledare. Nu drar Tobbe Larsson, tillsammans med tävlingsryttaren Mads Hendeliowitz, ut på en Sverigeturné där de delar med sig av sina erfarenheter och framträder med sina hästar.

Den 12 maj kommer de till Billdals ridklubb och håller en Masterclass och Workshop.

– Det var faktiskt en ren tillfällighet att vi kom på tanken att göra en turné ihop. Jag har ju gjort flera turnéer tidigare i världen och Mads har ridit OS för Sverige och är en duktig dressyrryttare och någonstans kan man ju förena sin kunskap och ta det till en annan nivå, säger Tobbe Larsson.

En stor del av besöket i Billdal kommer handla om kommunikationen mellan häst och ryttare något som Tobbe Larsson är en mästare på.

Framträdandet börjar med Tobbe och hans frihetshästar som visar och berättar hur han tränar och ger tydliga exempel på hur man förbättrar sin relation med sin egna häst eller ponny.

– För min del är det viktigt att förmedla budskapet och kontakten mellan människan och hästen. Kommer man in med tre fyra hästar som följer en och gör olika saker så tror jag att man lättare ser och förstår hur mycket det handlar om kommunikation, säger Tobbe Larsson.

Turnéplan

30 april - Södertälje, Södertälje Ridklubb. (Masterclass & Workshop, Tobbe, Mads)

1 maj - Enköping, Enköpings Ridklubb. (Masterclass & Workshop, Tobbe, Mads)

4 maj - Ypäjän Hevosopisto, Finland. (Med Tobbe Larsson och hans hästar)

12 maj - Billdal, Billdals Ridklubb.(Masterclass & Workshop, Tobbe, Mads)

30 juni - Ystad, Ridhuset Sjörup Prästgård (Tobbe Larsson Open Home Training)

28 juli - Ystad, Ridhuset Sjörup Prästgård (Tobbe Larsson Open Home Training)

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG