Explosion vid lastbil i Lunden

På söndagskvällen inträffade en explosion vid en mindre lastbil på Danska vägen. Nationella bombskyddet kallades till platsen och polisen misstänker brott.

  • Publicerad 08:10, 5 okt 2020

Vid klockan 21.30 på söndagskvällen kallades polis, ambulans och räddningstjänst till Danska vägen efter larm om en explosion. Även Nationella bombskyddet skickades ut för att säkra området och de kunde konstatera att något exploderat vid en lastbil som stod parkerad längs med gatan.

Det finns inga uppgifter om att någon kom till skada i samband med explosionen, men allmänheten uppmanades att hålla sig inne under tiden Nationella bombskyddet undersökte platsen.

– Det handlar om en mindre lastbil som nu har tagits i beslag för en teknisk undersökning. Nu fortgår utredningsarbetet kring händelsen, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Strax efter klockan 02 hävdes avspärrningarna på platsen. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. På måndagsmorgonen fanns ingen gripen eller misstänkt för explosionen.

– Det är alltid välkommet med tips från allmänheten. Om man gjort iakttagelser som kan vara av vikt för utredningen får man gärna höra av sig, säger Fredrik Svedemyr.