Bluff. Utgav sig för att vara polis med falsk polisbricka. Foto: Mostphotos/ Polisen

Falsk polis inblandad i bordellhärva

I fjol dömdes en 35-årig man till fängelse för inblandning i bordellverksamheter i Göteborg. Men han har inte dykt upp på anstalten för att avtjäna sitt straff. Nu efterlyser Kriminalvården mannen.

  • Publicerad 06:30, 4 sep 2021

Det var i juli förra året som 35-åringen, hemmahörande på Hisingen dömdes till fängelse i ett år för inblandning i två bordellverksamheter i Göteborg.

I samma veva dömdes mannen även för att han, med hjälp av falsk polisutrustning, hotat och stulit mobiltelefoner från prostituerade vid en tredje bordell.

I ett överklagande till Hovrätten i februari, 2021 skärptes straffet till ett år och tre månader.

Men mannen som har fått en placering på Tillbergaanstalten har inte infunnit sig på fängelset.

Därför efterlyser nu Kriminalvården mannen, visar handlingar som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Polisen: Bordellfamilj sålde sex över hela Göteborg

Tre bordellhärvor

Bakgrunden till domen är att 35-åringen haft en central roll i bordellverksamheter i både Högsbo och på centrala Hisingen under hösten 2019.

Han har även trängt sig in i en tredje bordell, en lägenhet på Marklandsgatan där tre prostituerade kvinnor tillfälligt bodde och drev verksamhet.

Vid tillfället var mannen utklädd i en polisuniform eller snarlik klädsel och uppgav sig vid för att vara polis.  Han ska sedan ha tagit fram en pistol och hotat kvinnorna som flydde och lämnade kvar tretton mobiltelefoner som mannen stal.

Brotten som 35-åringen har dömts för är koppleri, grov stöld, olaga hot och föregivande av allmän ställning.

Vi är GBG