Fann varandra på scen – nu möts de igen

Claes Malmberg har Jan Malmsjö som sin idol. 2014 möttes de på scen. Nu sker det igen. – Det är alltid roligt med "First" Claes Malmberg, säger Jan Malmsjö smickrande.

  • Publicerad 09:15, 14 jun 2018

Han är giganten inom svenskt skådespeleri och artisteri med nära 80 år på scen. Men i 57-årige Claes Malmbergs sällskap är den nyss fyllda 86-åringen som en liten pojk, fylld av fniss och hyss.

Omvänt är det likadant. Claes Malmberg sticker inte under stol med att han har den äldre kollegan som idol, som han både vördar, värnar och respekterar mellan skrattsalvorna.

Jo, de trivs ihop och har så gjort sedan första mötet på scen vid uppsättningen av "Charleys tant" på Gunnebo slott sommaren 2014.

– Det finns inte någon som inte hittat in hos Claes, säger Jan Malmsjö som gärna titulerar kollegan som "First" Claes.

Egentligen pensionerad söker han efter nya utmaninger. Att gå hemma och skrota ligger inte för honom. Så när Claes Malmberg kom med erbjudandet om att vara med i sommarteatern "The good old days" på Jonsereds herrgård och trädgårdar var han snar att tacka ja.

– Jag har gått och dragit på min pensionärlön i flera månader. Det är inte så roligt, säger han.

Så bättre upp med Claes Malmberg. Premiären är 29 juni och repetitionerna är redan igång. Bland annat med ett nummer där Jan Malmsjö kommer hylla nyss avlidna Lill-Babs.

The good old days

Med: Jan Malmsjö, Claes Malmberg, Hanna von Spreti och Eva-Lotta Bernström, Nina Hammarklev, Ellen Lindström och en trio under ledning av Benneth Fagerlund.

Spelplats: Jonsereds herrgård och trädgårdar.

Premiär: 29 juni. Spelas till och med 22 juli.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG