Brott. En 28-årig man kunde gripas misstänkt för våldtäkt efter en DNA-träff i polisens register. Foto: Sacharias Källdén

Fanns i polisens spårregister – man åtalas för våldtäkt

En man i 25-årsåldern åtalades förra veckan misstänkt för våldtäkt och våldtäktsförsök mot flera äldre kvinnor. Två av brotten som mannen misstänks för ska ha begåtts på Hisingen.

  • Publicerad 13:20, 13 nov 2021

I juni i år blev två kvinnor utsatta för rån och försök till våldtäkt inom ett och samma dygn.

Det första brottet skedde på Hisingen när en kvinna blev attackerad och rånad i sitt hem. Under utredningens gång framkom omständigheter kring händelsen som gjorde att polisen fattade misstankar om försök till våldtäkt. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Kort senare, under samma dygn, attackerades även en äldre kvinna i en av Göteborgs kranskommuner. Hon utsattes för försök till våldtäkt och grov stöld.

I slutet av juni utsattes ännu en kvinna på Hisingen. Kvinnan är enligt Göteborgs-Posten i 90-årsåldern och attackerades nattetid i sitt hem. Vid attacken blev kvinnan våldtagen och utsatt för en grov stöld.

Hittades genom DNA-träff

Strax efter att det sista brottet ägt rum greps en 28-årig man misstänkt för gärningarna. Han har suttit häktad sedan den 5 juli.

Det var genom en DNA-träff som polisen kunde spåra 28-åringen. Han var sedan tidigare registrerad i polisens spårregister och hans DNA matchade med beslag som polisen gjort i utredningen.

– Utredningen har varit omfattande då det handlar om flera målsägande. Förutom DNA-träffen har mobiltömningar och positioneringar varit avgörande bevisning, säger Anna Larsson, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Göteborg, i ett pressmeddelande.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21