Äntligen debut för Jenny Lundin. Foto: Kai Martin

Färgstark debut – efter åtta års väntan för Jenny

Inspelningarna började för åtta år sedan. Efter utbildning, mastersuppsats och barn kommer nu äntligen albumet. – Det har varit en lång resa, säger Jenny Lundin, artisten bakom namnet Surrender Dorothy.

  • Publicerad 18:30, 9 nov 2017

För åtta år sedan spelade hon in grunderna. När väl allt skulle göras färdigt kom annat emellan, som barn, utbildning och en mastersuppsats. Men för två år sedan påbörjades slutfasen av jobbet med skivan. Och då jag och Jenny Lundin möts har hon precis hämtat sin skiva.

– Du är den första i hela världen, förutom jag, som har den, säger hon stolt.

Namnet till albumet "Ballyhoo" är hämtat från filmens värld.

– Det var maskinisterna på salongerna som försökte locka in publik med att ropa "Ballyhoo music!". För där fanns så mycket mer att göra än att se film, berättar Jenny Lundin.

Att plattan kommer nu handlade om ett nu eller aldrig.

– Jag kände att jag inte kunde vänta på rätt läge. Jag gjorde en lista med stor L och gick till banken och tog ett lån.

Nu är hon inte bara artist, bandledare, kompositör och textförfattare. Hon ska också jobba med promotion och boka spelningar. Förutom jobbet som föreläsare och lärare i musikvetenskap.

Men det kommer inte dröja åtta år till nästa album.

– Nej, det finns redan låtar och skisser till fler, säger hon.

Surrender Dorothy

Är: Jenny Lundin plus bandet Henrik "Pilen" Pilquist, gitarr, Giam Kündig, bas, Abbe Abrahamsson, trummor samt gästkeybordisterna Fabian Kallerdahl, Dan Helgesen och Ulf "Vinyl" Stenberg.

Aktuell: Med albumet "Ballyhoo music" och spelning på Oceanen 28/11.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG