Dubbelkallt. Både varmvatten och uppvärmning försvann. Foto: Privat

Fiaskostart för kritiserade renovering på Pennygången

Den senaste omgången av Pennygångens renovering hann knappt dra igång innan det började strula. – Vi har inte haft värme på två dygn, ­säger hyresgästen Malin Fricke.

  • Publicerad 16:00, 14 jan 2017

Fastighetsägaren Stena har tidigare fått kritik för att de tillhandahåller för få toaletter under renoveringen av Pennygången. Toaletterna har visserligen blivit något fler – men nu har andra problem uppstått.

När entreprenören skulle påbörja arbetet under jord råkade man gräva av några ledningar. Resultatet? Ingen uppvärmning och inget varmvatten.

– Vi har inte haft värme på två dygn. Vi har fått låna ett eldrivet element som står i sovrummet, men det låter lite så det är inte optimalt...

Det säger Malin Fricke, förtroendevald i den lokala hyresgästföreningen och boende i det hus där renoveringen påbörjats. De skulle visserligen ändå få varmvattnet avstängt, men inte förrän nästa vecka då vattnet stängs av helt. Innan dess hade hon hoppats hinna med minst ett storkok och disken det innebär.

Första dagen av renoveringen upptäckte Malins granne dessutom att de fått fel nycklar till sin toalettbod.

– Hon kom in i en som står längre bort, men där var det smutsigt och läckte vatten, berättar Malin.

Stena fastigheter har förmedlat en särskild kontaktperson för Pennygångens hyresgäster under renoveringsperioden. Henne har Malin Fricke försökt få tag i sedan två dygn tillbaka.

Har du någon förståelse för att såna här processer kan strula?

– Absolut, det räknade jag med. Men när man får ett telefonnummer där ingen svarar, då tappar man förtroendet, säger hon.

Kan detta generera nya lappar från den myomspunne ”Satans fastigheter” tror du?

– Man kan ju hoppas. Det vore ett roligt för oss som sitter och fryser i mögeldoften.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG