Hästbesök. Per Olof giller djur väldigt mycket och besökte ofta sina släktingars gård och djur i Varberg när han var yngre. Foto: Privat

FILM: Krille spred glädje på äldreboende i Frölunda

Grevegårdens äldreboende fick fyrbent besök i veckan då hästen Krille hälsade på. – Mötet med djur väcker många minnen hos de äldre, säger Rebecca Torisho, aktiverare på äldreboendet.

  • Publicerad 11:30, 8 nov 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Grevegårdens äldreboende jobbar ständigt för att aktiverar de boende på olika sätt och djur är ett populärt inslag.

Äldreboendet har tidigare haft besök av sällskapsdjur som hundar och katter men i veckan när 16-årige Krille kom förbi fick de äldre en upplevelse utöver det vanliga.

– Det var en tjej här på äldreboendet som berättade att hennes mamma adopterat en häst och att han behövde komma ut lite. Personalen har förut tagit med sig sina hundar så hon frågade om vi kunde ta emot Krille, berättar Rebecca Torisho.

Läs även: Lära för livet när ung möter gammal i skolan

De boede på äldreboendet har efterfrågat utflykter för att titta på djur men det är många som inte har den fysiska styrkan att klara av ett sådant projekt. Så Krille togs emot med stor glädjer när han tog hissen upp för att hälsa på de äldre på sina rum.

– Många av de boende här är uppväxta med gårdsdjur som hästar och det väcker många minnen hos dem när de får träffa Krille, säger Rebecca.

Det här var första gången som Grevegårdens boende hade en häst på besök men Rebecca försäkrar att det inte var den sista.

– Besöket gick väldigt bra, även om han bajsade lite i hissen, vi planerar redan för ett tillfälle då han kan komma tillbaka, avslutar Rebecca.

Vi är GBG