FILM: Så förändras Korsvägen av Västlänken

Sprängningarna vid Korsvägen har börjat med förändringar och avstängningar i trafiken som följd. De kommande åren väntas ännu fler förändringar för både gående, cyklister, bilister och kollektivtrafikresenärer.

  • Publicerad 15:56, 7 sep 2018

För att tydliggöra för göteborgarna vad som ska göras och hur de berörda områdena påverkas har Trafikverket tagit hjälp av rörlig bild. Under fredagen släppte de en film som visar hur området runt Korsvägen kommer att påverkas av bygget.

– Vi vet att det är många som undrar hur det kommer att se ut vid Västlänkens arbetsplatser i staden. Exempelvis var schakten kommer att vara och hur framkomligheten blir. Med filmen försöker vi visa detta på ett tydligt sätt eftersom det är svårt att beskriva i platta kartor och i text, säger Agneta Eklund, kommunikatör för Västlänken på Trafikverket.

Filmen visa inte alla detaljer i arbetet och Trafikverket understryker att det kan bli förändringar.

Vad har varit viktigt när ni har tagit fram den här filmen?

– Att människor ska känna igen sig i miljöerna och förstå vad det är som de ser. Det är därför vi mixar film från drönare med animeringar. Längden och formatet är även anpassat så att den ska fungera i sociala media, exempelvis Instagram. Ambitionen är inte att visa alla detaljer, utan mer ge en översikt, säger Agneta Eklund.

Ska ni göra fler filmer?

– Ambitionen är att göra flera filmer, hur många vet vi inte än och vi vet heller inte vilken arbetsplats som står på tur. Nu inväntar vi respons från den första filmen, en respons som vi tar med oss i det fortsatta arbetet, säger Agneta Eklund.

TYCK TILL. På Trafikverkets hemsida kan man tycka till om filmen. Foto: Trafikkontoret

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG