Foto: Kasper Dudzik/Trafikverket

FILM: Se broarna lyfta i Rosenlund

Under den senaste veckan har det hänt grejer i över kanalen. En ny gång- och cykelbro har lyfts på plats och den befintliga Rosenlundsbron har lyfts bort.

  • Publicerad 10:25, 13 maj 2019

Göteborg Direkt har i flera artiklar skrivit om trafikförändringar som görs i området runt Västlänkens planerade station i Haga.

Sista chansen för vänstersväng i Allén

Rosenlundsbron stängs – så påverkas trafiken

I förra veckan lyftes den nya gång- och cykelbron på plats vid Hvitfeldsgatan. I samband med det lyftes också den 130 ton tunga Rosenlundsbron och vreds för fixering på pontoner i kanalen. Där ska den ligga tills Västlänkentunneln under kanalen är färdig, preliminärt 2023. I samband med att Rosenlundsbron monteras tillbaka tas den tillfälliga gång- och cykelbron bort.

I klippen nedan kan du se Trafikverkets filmer från brolyften.

Senare i maj "flyttas" delar av Nya Allén till ett temporärt läge något söderut. Då stängs också vissa gång- och cykelvägar.

Nästa stora trafikpåverkan i områden sker i sommar. Från den åttonde juli och fyra veckor fram planeras spårvägstrafiken stängas från Järntorget och istället gå via bland annat Skeppsbron.

I oktober öppnar Rosenlundsgatan upp igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG