Fira julen framför vita duken

För den som inte firar jul eller vill fira den lite annorlunda kommer Hagabion att visa film hela julafton, helt gratis.

  • Publicerad 16:15, 23 dec 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Gratis julbio på Hagabion har blivit till något av en tradition för de som söker ett alternativt sätt att fira julen.

– Det är ju fantastiskt att det kan anses som en tradition. Jag tycker det finns ett ganska bra utbud på alternativa jular i Göteborg men det kulturella utbudet är inte så stort, säger Carina Pettersson, en av initiativtagarna till arrangemanget.

Kolla i Facebook-eventet.

Konceptet med gratis bio startade år 2014 och de senaste åren har de haft över 400 besökare. De kommer visa filmer i alla salongerna och under dagen kan man välja mellan 16 olika titlar.

– Vi försöker jobbar efter att ha många olika språk på filmerna för att kunna nå en bredare målgrupp. Bland annat har vi en film som utspelar sig i Afghanistan och där de talar hazaragi, säger Carina Pettersson.

I år visar de även flera barnfilmer där i bland filmen Havets sång som passar småbarn och vuxna. De kommer även visa klassikerna som Kalle Ankan och Karl Bertil Jonssons julafton.

– Det är mycket trevligare att se dem här i salongen än i soffan framför tv:n, avslutar Carina Pettersson.

Se Hagabions program.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG