Corpo – 25-årsfirande band. Mikael Godée andre man från vänster. Foto: Rolf Schellkopf

Firar 25 år med skiva, konsert och radioinspelning

När det välrenommerade Göteborgsbandet Corpo firar 25 år görs det rejält. Inte bara med konsert utan också med skiva och inspelning av Sveriges Radio.

  • Publicerad 17:49, 5 dec 2017

Fråga Mikael Godée, kompositör, sopransaxofonist och flöjtist i Corpo, om jazzens hälsa i Sverige i allmänhet och i världen i synnerhet. Svaret blir positivt.

– Det pratas mycket om att jazzen är trendigt för tillfället. Men min upplevelse är att intresset är konstant, säger han.

– Men visst kan jag känna mig som en liten lort i Sverige när nyfikenheten från media inte är så stort. Fast det räcker att åka utomlands så märker jag att det inte är så.

Ja, kanske är det så. För 25 år som orkester är tappert oavsett vilken genre man spelar. Mikael Godée har sin teori om varför det har fungerat så länge.

– Vi har en stor tilltro till varandra. Dessutom har vi konstnärligt roligt och känner att vi utvecklas och blir bättre.

När Corpo nu firar 25 år gör man det rejält.

– Ja, det blir ju inte fyrverkeri annat än rent musikaliskt. Men vi har kommit med nytt album, spelningen på Nefertiti spelas in av Sveriges Radio, så det blir lite mer än en vanligt konsert, säger Mikael Godée.

– Det finns som sagt ett intresse för jazz, så vi får hoppas att det kommer mycket folk.

Men bandet nöjer sig inte med det. Nyss hemkomna från spelningar i Frankrike och Belgien blir det en ny vända på kontinenten efter nyår.

– Ja, vi åker tillbaka till Frankrike och är dessutom klara för spelningar i Estland. Därefter väntar festivalspelningar. Men vi jobbar nu mer efter kvalité mer än kvantitet, så som det var då vi var yngre, säger Mikael Godée.

Corpo

Är: Ebba Westerberg, percussion, Thomas Markusson, bas, Lars-Erik Norrström, keyboard/piano, Mikael Godée, sopransax/flöjt, och Anna Lund, trummor.

Från: Göteborg.

Aktuella: Med 25-årsjubileum på Nefertiti den 8 december, då även Sveriges Radio kommer spela in, samt nya albumet "Solid".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG