Framtidsvy. Så kan det aktuella hamnområdet i Fiskebäck komma att se ut. Foto: ArkitektbyrånDesign

Fiskebäcks hamn kan få 125 lägenheter

Förutom 125 nya bostäder kan Fiskebäcks hamn även få en ny strandpromenad samt 1700 kvadratmeter verksamhetsyta. Nu ska detaljplanen ut på samråd.

  • Publicerad 14:30, 6 mar 2021

Centrumverksamheten kommer att kunna innefatta exempelvis restauranger och caféer utmed det här kajstråket som ska vara ett tillgängligt stråk.

Längs med Hälleflundregatan vid Fiskebäcks hamn vill fastighetsägaren Kappseglaren i Fiskebäck bygga 125 bostäder, mestadels lägenheter, något som Göteborgs-Posten tidigare rapporterat om.

Eventuellt kan det även bli fråga om radhus eller stadsvillor.

Samtidigt kan det tillkomma en ny strandpromenad samt 1 700 kvadratmeter yta för verksamheter.

– Centrumverksamheten kommer att kunna innefatta exempelvis restauranger och caféer utmed det här kajstråket som ska vara ett tillgängligt stråk, säger Matti Örjefelt, projektledare på stadsbyggnadskontoret till GP.

Under mars ska förslaget ut på samråd där det finns möjlighet för allmänheten att tycka till.

20 000 nya bostäder planeras i Frölunda-Högsbo

Asfalt och parkeringar

Syftet med planen är att bidra till att utveckla hamnområdet genom att tillföra verksamheter och bostäder i ny bostadsform och samtidigt värna för allmänhetens tillgång till kustlinjen.

På platsen finns idag bland annat en fastighet som inrymmer kontor och butiker.

– Huset är över 50 år gammalt och svårt att göra modernt. Dessutom är det mycket asfalterad yta och parkeringar, säger Mia Seldén-Bengtsson, en av fastighetsägarna.

Samtliga partier i byggnadsnämnden har ställt sig positiva till förslaget.

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00