Bilbrand. Åtta bilar har brunnit runt om i Västsverige i natt. (Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.) Foto: Gabriel Tjulander

Flera bilbränder i Västsverige i natt

Flera bilbränder har rasat runt om i Västsverige i natt. I Göteborg, Kungälv och Vänersborg har polisen fått in larm om flera parkerade bilar som misstänks ha stuckits i brand.

  • Publicerad 08:28, 24 jul 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Under natten till onsdagen har flera bilbränder rasat i Västsverige. Det första larmet kom in till polisen vid klockan 02.19 om att tre bilar parkerade utanför ett Willys i Kungälv börjat brinna.

Vid halv fyra-tiden kommer nästa larm. Polis och räddningstjänst larmas till Gårdstensbergen där det brinner i tre bilar parkerade vid Timjansgatan.

Bara minuter efter det andra larmet får polisen i Vänersborg också in ett larm om två brinnande bilar. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand i alla tre fallen, ingen har ännu gripits misstänkt för dåden.

Enligt polisens presstalesman Thomas Fuxborg jobbar polisen inte utifrån att de tre dåden skulle vara kopplade till varandra på något sätt.

– Vi utgår från att det är lokala förmågor som ligger bakom de här bränderna, säger Thomas Fuxborg.

Vi är GBG