FÖRFÖLJD. En flicka blev förföljd när hon gick själv hem från ett fritids i Västra Frölunda. Flickan på bilden har inte med händelsen att göra. Foto: Arkvivbild: Pixabay

Flicka blev förföljd hem från fritids i Frölunda

I går blev en flicka förföljd när hon gick hem själv från ett fritids i Västra Frölunda. Personen bröt sig sedan in i hemmet. Rektorn på lågstadieskolan har gått ut med en varning till föräldrarna.

  • Publicerad 15:42, 7 feb 2018

I går eftermiddags blev en flicka i Västra Frölunda förföljd på väg hem från fritids. Personen som förföljde flickan bröt sig sedan in i hemmet. Föräldrarna blev snabbt informerade om händelsen men hann inte hem för att förhindra inbrottet.

Skolan stoppade eleverna från att gå hem själva i går efter att de fått vetskap om vad som hänt. Lågstadieskolans rektor har också gått ut med en varning via mejl till de föräldrar som bor i området.

– Jag förstår om folk blir oroliga om barn inte kan gå hem utan att riskera att någon följer efter dem. Det här är inte jättevanligt. Vi har varit med om liknande förut, men det var jättelänge sedan. Det kan vara samma person eller en helt ny. Det är ju ett väldigt enkelt sätt för en tjuv, att hänga efter ett barn. De är väldigt skyddslösa och utsatta, säger förundersökningsledaren Ann-Christin Skoglund till GT.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG