Foto: Anki Höglund/ Mostphotos

Flicka utnyttjades under flera års tid

Under flera år förgrep sig den nu 51-årige mannen på en minderårig flicka och dömdes i somras till fängelse i 4 år och 3 månader. Nu skärper Hovrätten straffet till 5 år och 9 månader.

  • Publicerad 15:42, 5 sep 2019

Övergreppen, som skedde i Göteborg, började redan 2003 när flickan var i början av tonåren och skulle fortsätta regelbundet under flera års tid.

Den nu 51-årige mannen som hade en anknytning till målsägamdes familj, dömdes i somras för att systematiskt under flera års tid ha våldtagit och sexuellt utnyttjat den då minderåriga flickan. Han ska ha förklarat sitt beteende med att han ville vägleda henne och lära henne om bland annat sex och alkohol.

Tingsrätten dömde i somras mannen till fängelse i 4 år och 3 månader, men då det senare kommit fram nya fall av övergrepp skärper nu Hovrätten straffet till 5 år och 9 månader.

Mannen stannar i häktet tills dess att hovrättens dom vinner laga kraft.

Rädd för konsekvenser

Det dröjde ända fram tills förra året, ungefär 16 år efter att övergreppen startade, innan den nu vuxna kvinnan polisanmälde mannen.

Av rädsla för vilka konsekvenser det skulle få för den utpekade mannen och i förlängningen hennes egen familj har hon tidigare inte vågat anmäla.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11