Färdigställt. Flunsåsparken har rustats upp med nya bänkar, scengolv och gräsmatta istället för grus. Foto: Olle Mossberg

Flunsåsparken firar 40 med pompa och ståt

Med nya bänkar och scen står Flunsåsparken redo för att årets säsong ska dra igång. Extra festligt blir det i år då Göteborgs enda folkpark fyller 40 år.

  • Publicerad 05:30, 15 maj 2022

Förra året startade renoveringen av Flunsåsparken, något som GöteborgDirekt tidigare har berättat om.

Avspärrat: Många nyfikna på Flunsåsparken

Folkparkens scen har fått ett helt nytt golv och de regnbågsfärgade bänkarna har blivit utbytta. I parken där det tidigare låg en grusplan har park- och naturförvaltningen nu anlagt en gräsmatta.

Arbetet med att rusta upp parken stod klart tidigt i vår, i god tid innan sommarsäsongen skulle starta.

– Det känns väldigt bra att parken nu är renoverad och klar. Den har blivit jättefin, säger Tony Jenhed, kulturproducent Flunsåsparken.

I år firar parken 40-årsjubileum. Det ska så klart uppmärksammas med pompa och ståt.

Den 7 juni tar Göteborg Wind Orchestra plats på folkparkens scen tillsammans med sångaren Åsa Fång. Swicky Krantz, som var en av drivkrafterna bakom parken, är inbjuden för att prata om höjdpunkter från parkens 40 år.

Festival för seniorer

Under resten av sommaren kan parkens besökare ta del av ett gediget program.

Bland annat bjuder kulturskolan in till Körbonanza den 12 juni och den 19 juni det blir en familjedag med teater, ponnyridning och käpphästhoppning.

Tre tisdagar i rad – 28 juni, 5 juli och 12 juli – arrangeras även en sommarfestival för seniorer i parken. Gästande artister är Vier Brillen, showgruppen Grace samt Sten & Stanley.

Vi är GBG