Polishelikopter är också inblandade i jakten på den röda Saaben. Foto: Mostphotos

Flyktbilen hittad: Män jagas efter misstänkt mordförsök på polis

Vid lunchtid på fredagen försökte en person i en bil köra på en polisman i centrala Göteborg. Polismannen svarade med att avfyra skott mot bilen som nu jagas igenom hela Göteborg.

  • Publicerad 13:09, 2 nov 2018

Strax efter klockan 12 på fredagseftermiddagen stoppar en polispatrull en röd Saab 9-5 vid Focus-huset i centrala Göteborg.

– Man stoppar bilen och får ut en person. Samtidigt börjar föraren köra därifrån. De är två personer som är kvar i bilen då. Plötsligt vänder den och sätter full fart mot poliserna på plats. En polis drar sitt tjänstevapen och skjuter verkanseld. Först då väjer bilen undan så polisen klarar sig, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Vart kör bilen?

– Den kör in mot centrum, Skånegatan, Ullevi, säger Peter Adlersson.

Det finns i nuläget inga uppgifter på om bilen träffades av verkanselden. Polisen ska inte heller ha blivit fysiskt skadad i samband med händelsen.

– Vi har ju en av personerna som satt i bilen och vi har goda uppgifter på vilka de andra är. Så vi förr eller senare ska vi nog kunna få tag på dem, säger Peter Adlersson.

Den man som initialt greps är inte gripen utan omhändertagen för fylleri och inte misstänkt för något brott.

Bilen är nu utlarmad i hela Storgöteborg.

– Helikoptern är också utlarmad, jag vet ännu inte om den har kommit upp än på grund av vädret, säger Peter Adlersson.

Vid 15-tiden meddelade polisen att den eftersökta flyktbilen var hittad tom på en parkeringsplats i centrala Göteborg. Jakten på de misstänkte männen fortgår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG