Följ med in och se din rädsla i vitögat

För tredje året i rad har Halloween flyttat in på Liseberg och i år är ledorden "mer av allt". – Mer av allt är lika med mer skräck, förklara Sandra Leiknes, Lisebergs halloweenproducent.

  • Publicerad 13:00, 13 okt 2017

I fredags var det premiär för Halloween på Liseberg. Då det nya konceptet infördes för två år sedan har evenemanget bara växt och i år är Liseberg fyllt till bredden med skräck, spänning och pumpor.

– Vi har användt 28 000 pumpor i år, förra året hade vi 20 000 så det är en liten ökning, säger Sandra Leiknes.

Har du en sadistisk ådra i dig eller varför jobbar du med att skrämma folk?

– Hade lilla Sandra sett att jag som vuxen jobbade med skräck hade hon nog blivit förvånad för jag var väldigt rädd som liten. Att göra något läskigt är lite som att göra något vackert och när jag lyckas skrämma någon så det skriker jättehögt och sedan skrattar när det är över så vet jag att jag har lyckats, säger Sandra Leiknes.

Men troys den ökade skräckfaktorn så kan alla fortfarande besöka nöjesfältet hur modig eller räddhågsen du än är. Det finns två ställen där du garanterat kommer att bli skrämd, Hamnområdet vid spökhuset Gasten och Mardrömmen vid stora scenen. Så vill du inte blir skrämd är det lätt att undvika. Men är du ute efter att testa dina nerver så kan du göra som Göteborg Direkts testpersoner, Elsa Feiff och Filippa Sjögren, och besöka det tre nya skräckattraktionerna.

Vinden

Ovan på Spökbaren kan man ta sig upp på Vinden via ventilationsrummet där du möts av ett gäng spökbarn som är ovanligt livliga för att var döda.

– Jag var på helspänn, så fort jag gick runt ett hörn torde jag att något ska komma upp och skrämma mig, berättar Elsa.

Smitthärden Gasten

Intill Vinden en trappa ned hittar vi det berömda Hotell Gasten där det lagom till halloween brutit ut en smitthärd – det här är inget för hypokondrikern.

– Det var jätteäckligt, någon kräktes på min sko så den blev helt genomblöt, säger Elsa.

The Experiment

Uppe vid Atmosfear, som under halloween är avstängd, hittar du The Experiment. Ett stort laboratorium där något gått väldigt fel är en bra beskrivning på av vad du har att vänta dig. Här väljer Filippa att stå över då hon har svårt att se för mycket blod.

– Det var tur att Filippa hoppade över det här för det var väldigt mycket blod, säger Elsa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG