Lisebergstävling. Superfyran kallar Liseberg den tävling som ska avgöras i de fyra berg- och dalbanorna Lisebergbanan, Helix, Balder och Valkyria under premiärdagen 27 april. Foto: Liseberg

Folkstormen: Över tusen ville vinna Lisebergstävlingen

Tusentals personer sökte till Lisebergs maratontävling i berg-och dalbanor som ska avgöras nu på lördag. "Vi var inte beredda på det söktrycket", säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

  • Publicerad 13:41, 25 apr 2019

Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg. Foto: Liseberg

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Lördagen den 27 april öppnar Liseberg för sommarsäsongen. Men innan grindarna öppnas ska en tävling avgöras i nöjesparkens fyra värsta berg- och dalbanor.

Liseberg gick ut och sökte tävlingsdeltagare som skulle kunna klara av att åka bergbana om och om igen – i 120 minuter i sträck.

– Det är inte en tävling för alla. Två timmars åk kommer att bli en krävande tävling både fysiskt och mentalt, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg.

Så påverkar Västlänken öppningen av Liseberg

Tusentals ville tävla

Men nöjesparken hade aldrig kunna ana den folkstorm som blev när de släppte nyheten.

– Vi har tagit emot över 1 600 anmälningar och det har tagit väldigt lång tid för oss att sålla ut de 100 deltagare som får tävla, säger Ebba Källeskog.

Vinnarna får inviga parken

Men nu har alltså fyra lag utsetts till det marathon då Lisebergbanan, Helix, Balder och Valkyria under premiärdagen ska sätta de tävlande på prov. Lagen kommer att tävla om vilka som kan åka de fyra bergbanorna flest antal gånger under 120 minuter.

– Man kommer kunna följa tävlingen på vår Facebooksida där vi kommer livesända den, sedan kommer det vinnande laget att få klippa bandet när parken öppnar för allmänheten, säger Ebba Källeskog.

Lisebergstävlingar vi minns

Den 9 augusti 2002 startade FlumeRide Marathon. Åtta deltagare tävlade om en jordenruntresa för två personer till fem av världens häftigaste nöjesparker, samt 30 000 kronor i fickpengar.

Tävlingsmomentet var att åka FlumeRide hela tiden som Liseberg hade öppet, tills de sju motståndarna gav upp.

Först efter nio dygn, 65 avverkade mil och totalt 1150 varv koras Emanuel Roosvalds till vinnare. Tävlingen återkomm även 2003 och 2004.

Källa: Liseberg.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57