Kaosfesten. Hemmafest i Nya Hovås spårade ur då 200 ungdomar dök upp. Foto: Gabriel Tjulander

Föräldrafritt – då kom 200 ungdomar till festen

Under allhelgonahelgen spårade en hemmafest i Nya Hovås ur då 200 ungdomar dök upp. "Jag har aldrig sett så mycket folk, det var helt galet", säger ett vittne.

  • Publicerad 05:30, 6 nov 2018

En privatperson i Nya Hovås hade i lördags bjudit in till hemmafest där gästlistan blev ovanligt lång. Under kvällen hade torget utan för ICA fyllts med närmare 200 ungdomar.

– Det var en tjej som hade fått tillåtelse av sina föräldrar att ha fest och hon hade sagt att alla fick komma så det var ju folk från hela Göteborg här, berättar en närboende.

– Vi försökte tala ungdomarna till rätta men det slutar mad att de hotar ringa sina kompisar. En stund senare kommer det flera bilar med maskerade äldre personer som påstår sig vara beväpnade.

Flera grannar i området försökte ringa polisen under kvällen men de fick svaret att det hade fullt upp på annat håll.

– Det hade räckt med att de skickade hit en bil som körde genom området så hade alla blivit rädda och sprungit hem och då hade det ju lugnat sig. Jag ringer igen några minuter senare och säger "nu måste ni komma annars kommer det hända något här". Jag har alltid känt mig trygg men det här tycker jag är helt sjukt, berättar en annan granne för Göteborg Direkt.

Andra urspårade fester

Tyska 16-årsfesten: Mer än 1 600 personer dök upp utanför tonåringen Thessas dörr i tyska Hamburg efter att hon av misstag lagt ut sin födelsedagsfest som ett offentligt evenemang på Facebook. – SVD näringsliv.

Totalförstörde huset: Nina Sonefjord från Sågmyra i Falun var på tjänsteresa i Finland.

Då passade hennes 15-åriga dotter på att arrangera en fest då det samtidigt råder höstlov.

När festen pågick fanns det, som mest, ett 20-tal personer i huset – bland annat ett flertal oinbjudna och okända personer. Huset i Sågmyra totalförstördes. – Dalarnas Tidningar.

Tånårsfesten: En tonårsfest i Skultorp utanför Skövde urartade minst sagt då drygt 150 personer kom. Strax efter midnatt skickades en polispatrull till bostadsområdet i vilket det var stor aktivitet med många minderåriga ledighetsfirare. – Skövde Nyheter.

Ingrosso-fest: I TV4-programmet klassfesten berättar Bianca Ingrosso hur hennes hemmafester kunde se ut: "Det var kö ända ut på gatan och det var samlag i vartenda rum", berättar Bianca. – Nyheter24.

Polisinsatsen: I småstaden Haren i Nederländerna bjöd en 16-årigflicka in till födelsedagsfest på Facebook. Det slutade med kravaller och 600 poliser som fick kallas in, 34 personer greps och dussintals skadades. Dessutom blev notan dyr. Försäkringsbolag uppskattade kostnaderna till minst en miljon euro, motsvarande 8,5 miljoner kronor.

Totalt var det 4 000 personer som kände sig manade att komma till staden – som till vardags har 18 000 invånare. – TT-AFP

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Bandet som kommit ut på andra sidan med nytt album

Nyheter Aguson & Stormen har lyckats göra ny musik tack vare Google Manager Med bo- och jobbpålarna nedslagna på olika platser i Sverige har Aguson & Stormen svårt att få verksamheten att gå ihop. Men de fyra killarna lyckas och är aktuella med nya albumet "Ut på andra...måndag 19/11 13:19

Göteborgarnas fulspolningar: ”Ser ungefär ut som en kebabrulle”

Nyheter ”Toaletten är ingen papperskorg” Varje dag spolas över 2200 kilo skräp ner i toaletterna i Göteborgsregionen. En av de största bovarna är våtservetter.måndag 19/11 11:18

Dagens namn – 19 november

Nyheter FILM Det tidigaste belägget för ett av dagens namn i Sverige är från 1200-talet.måndag 19/11 10:30

Kullavikselever knep segrar i internationell robottävling

Nyheter Årskurs åtta från Kullaviks montessoriskola tog hem tre deltävlingar i First Lego League på Chalmers. "Det var både nervöst, roligt och spännande att följa eleverna", säger läraren Cecilia Sjölin.lördag 17/11 12:00

Seriestöld på Frölunda Torg – sex butiker utsatta

Nyheter Hade preparerade väskor I veckan genomfördes en kupp mot flera butiker inne på Frölunda torg. Tjuvarna hann stjäla varor för 4 000 kronor innan de kunde stoppas av väktare.fredag 16/11 15:17

Vi är GBG

    Vi är GBG