När jazzklubben Utopia på Karl Johansgatan i höjd med Stigbergstorget hörde av sig nappade Ossian Ward.

– De undrade om jag ville starta en klubb där Home Collective är grundstommen, det är ju min brors och mitt band och vi som "kapellar" och sköter bokningarna, säger han.

Det innebär att för varje gästartist ska nya komp sättas – jazz blandat med broder Ludvig faiblesse för elektronisk musik plus samplingar.

Bandet Home Collective är sprunget ur Ossian Wards examensprojekt på Musikhögskolan i Göteborg. Det föll så väl ut att bandet nu blivit bestående.

Nu blir gruppen under namnet Home Collective Nights också en klubb där Ossian och Ludvig Ward vill förena hiphop och jazz.

– Det är ju en etablerad form sedan tidigare och är ett slags systergenre till hiphop, som aldrig riktigt har slagit rot i Sverige. Vi tycker det skulle vara kul att skapa ett rum för det här i Göteborg, säger Ossian Ward som hoppas hitta en publik utanför den gängse inom jazzen.

Premiär är satt till den 29 september. Därefter väntar ytterligare fem tillfällen varannan torsdag på Utopia jazz.

– Vi har, så när som på den sista datumen, klart med bokningarna. Fokus ska ligga på improvisation, där man inte är riktigt hundra på vad som ska hända. Jag upplever att hiphop har blivit lite som pop på scen, inte så organiskt. Det vill vi ändra på, säger han.