"Stolta". Att motta Europeiska medborgarpriset 2021 var så klart hedrande. På bilden syns föreningen Navets styrelse och medarbetare. Foto: Föreningen Navet i Bergsjön

Förening i Bergsjön fick EU-pris

I somras stod det klart att Föreningen Navet prisas för sitt arbete i Bergsjön.

  • Publicerad 12:00, 21 aug 2021

För oss som växte upp i Bergsjön genomsyrades uppväxten av gemenskap och engagemang.

Föreningen Navet i Bergsjön jobbar med boende samt verksamma föreningar i området för att bidra till mer samarbete, demokrati, gemenskap, kultur och personlig bildning.

De står bland annat bakom satsningen Kulturstråket och Bergsjön Talks.

I juli stod det klart att de vunnit Europeiska medborgarpriset 2021.

– Vi är förstås både stolta och glada över att ha tilldelats Europeiska medborgarpriset 2021. Vi tar emot priset för alla bergsjöbor. Det är deras engagemang, generositet och aldrig sinande samarbetsvilja som gör vårt gemensamma arbete möjligt, säger Hanna Janson, verksamhetsutvecklare på föreningen Navet i Bergsjön, i ett pressmeddelande.

Det europeiska medborgarpriset instiftades 2008 och syftar till att främja ömsesidig förståelse, och närmare integration mellan EU-invånare.

"På tiden"

Navet i Bergsjön nominerades till priset av de svenska socialdemokratiska ledamöterna i Europaparlamentet.

– För oss som växte upp i Bergsjön genomsyrades uppväxten av gemenskap och engagemang. Föreningen Navet förkroppsligar just detta samhällsengagemang för social inkludering. Bergsjön är med sin grönska, mångfald och breda engagemang en fantastisk plats att bo och växa upp i. Det är på tiden att både Navet och Bergsjön får den bekräftelse de förtjänar även på EU-nivå, säger Evin Incir, Europaparlamentariker (S), i ett pressmeddelande.