Nystart. Frisören Heidi Ghorab lämnade centrum för att starta upp sin verksamhet på Ringön. Med billigare hyra innebär det att hon kan sänka priserna för sina frisörtjänster. Foto: Lovisa Hansson

Företagaren Heidi lämnar centrum för Ringön

En gammal industrilokal på Ringön har gjorts om till arbetsplatser för hantverkare och andra kreativa personer. Frisören Heidi Ghorab valde att lämna centrum för att satsa på andra sidan älven. "Med lägre hyreskostnader kan jag i princip halvera mina priser", säger hon.

  • Publicerad 05:30, 30 apr 2022

Jag har fått väldigt go respons från flera som jobbar i området.

Ringön har gjort sig känd på grund av blandningen mellan industrier som funnits länge, samt olika kreativa och hantverksmässiga verksamheter som poppat upp de senaste åren.

Förra veckan invigdes ännu en verksamhet av den senare kategorin. Lokalen Hamnen består av mindre arbetsplatser/studios där privatpersoner och småföretag ska kunna hyra in sig för en billig peng, samtidigt som man kollektivt delar på olika gemensamhetsytor.

– Vi vill hitta en dynamik i lokalen och se till att det blir en blandning av olika verksamheter. Fokus ligger på att hitta hyresgäster som håller på med produktion, reparation eller renovering, säger Ulrika Johannesson.

Som kommersiell förvaltare på Castellum är det Ulrika som haft en övergripande blick över projektet. Men fröet till idéen kom till i samarbete med stadsutvecklingsprojektet Saltet på Ringön.

"Ett hjärteprojekt"

Efter fem år lades Saltet ner ifjol. Ett av organisationens största mål var att jobba främjande för att fler skulle kunna etablera sig på Ringön. Låga hyror och korta kontrakt har sett som några förutsättningar för att nå målet.

– Det här är ett hjärteprojekt som vi gör för att vi tror att det kommer att lyfta området, säger Ulrika Johannesson.

Som första hyresgäst var frisören Heidi Ghorab på plats under invigningen. Istället för att hyra frisörstol i centrum satsar hon nu på att starta eget.

– Jag gillar kollektiv och tycker att det här är en så bra idé. Nu är jag astaggad på en nystart.

Potentiell ny kundkrets

Med lägre hyror innebär det att Heidi Ghorab kan sänka priset på sina tjänster rejält.

– Många verkar ha saknat en frisörsalong på Ringön och jag har fått väldigt go respons från flera som jobbar i området. Jag är främst inriktad på färgning, men det är klart att jag kommer att få anpassa mig lite till min nya kundkrets.

Hamnen:

• Enligt fastighetsbolaget Castellum kommer hyran för båsen landa på 1 200-4 500 kronor per månad. I hyran ingår gemensamhetsytor som pentry, konferensrum och terass. För att hålla ner kostnaderna kommer hyresgästerna att vara delaktiga i driften på olika sätt.

• Jämförelsevis kan en centrumlokal kosta 2 000-7 000 kr/kvm beroende på läge, standars och grad av service.

Källa: Castellum

Visa merVisa mindre

Vi är GBG