Skjuts upp. Försäljning av Karlatornet skjuts upp och byggtakten minimeras. Foto: Taki Balogianni / Byrd

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp på grund av det osäkra läget på den globala finansmarknaden till följd av coronapandemin. Det innebär att byggtakten minimeras och Karlatornet försenas ytterligare.

  • Publicerad 09:08, 25 mar 2020

Visionsbild. När Karlatornet står klart är det Nordens högsta byggnad. Foto: Serneke

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Det är självklart en besvikelse att vi nu inte kan hålla den tidplan för slutförandet av transaktionen som vi hade satt upp. Men den situation som uppstått i världen råder vi inte över och vi ser hur den globala oron drabbar bransch efter bransch med allvarliga konsekvenser, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group i ett pressmeddelande.

Karlatornet: Historisk gjutning på gång

Det var i januari i år som ett avtal gällande en försäljning av 80 procent av Karlatornet mellan Serneke och det amerikanska bolaget Oaktree Capiamerikatal Management (”Oaktree”) blev klar.

Klart: De köper Karlatornet

På grund av den oro som coronaviruset orsakat på den globala finansmarknaden, har Sernekes tilltänkta partner i projektet dock beslutat att skjuta det slutliga avtalstecknandet på framtiden.

Bygget försenas

Samtidigt minimerar Serneke byggtakten av Karlatornet.

– Vi är tvungna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen och tills vi har analyserat konsekvenserna av detta och hur utvecklingen framåt kommer att se ut måste vi vidta kraftfulla åtgärder. Det får konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet. En analys av dessa konsekvenser liksom av tidplanen återkommer vi med snarast möjligt, säger Ola Serneke.

Bakslaget: Karlatornet försenat

Karlatornet

Höjd: 245 meter

Vånignar: 73

Antal längenheter: 590 lägenheter

Dyraste lägenheten:Pris - 66 miljonerför 370 kvadratmeter, sträcker sig över fyra våningar, ha två privata takterrasser, utomhuspool, internhiss, vinterträdgård, ett privat garage och en utsikt från cirka 240 meters höjd

Karlatornet, som är den högsta byggnaden i Karlastaden, planerades stå klart 2021. Totalt omfattar den nya stadsdelen åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, kontor och kommersiella lokaler.

Källa: Karlastaden Utveckling AB

Visa merVisa mindre

Vi är GBG