IGENBOMMAT: Nyöppningen av Röhsska museet får vänta. Foto: Markus Andersson

Försenat igen: Röhsska öppnar först nästa år

Under hösten skulle ombyggnationen av Röhsska museet vara klar. Men den tidsplanen håller inte vilket innebär att museet väntas öppna igen först nästa år.

  • Publicerad 11:43, 28 aug 2018

Röhsska stängde igen i början av förra året på grund av en långvarig konflikt inom personalstyrkan. Sedan flyttades nyöppningen till hösten och nu skjuts även de planerna upp. Anledningen är ”oförutsedda händelser under rivningsarbetet”. Bland annat har saneringen dragit ut på tiden.

– Den här veckan påbörjas sista delen av rivningen då vi öppnar upp fasaden för en ny entré. När det är klart återstår åtgärder som är mer förutsägbara och därför lättare att tidsätta, säger projektchef på Higab Siman Jasim i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Röhsska museet är en fantastisk byggnad, men det är ett gammalt hus från 1913. Ombyggnadsprojekt i gamla hus kan innebära överraskningar av olika slag vilket kan påverka tidplanen och det är det som skett nu, säger Siman Jasim.

Läs också: Efter storbråket - Röhsska riskerar dryga böter

Ombyggnationen består bland annat i att museet ska tillgänglighetsanpassas med en ny entré entré med en hiss från Vasagatan, ombyggd foajé och ett nytt kapprum i källarplanet.

– Vi har varit redo att öppna under hösten och det känns givetvis tråkigt att det blir ytterligare förseningar. Jag längtar efter att få öppna dörrarna till museet för besökarna igen. Inom några veckor kommer vi att kunna meddela ett datum för när museet öppnar, säger museichef Nina Due.

Läs också: Här är Röhsskas nya chef