Skola. Förskolan på Klåveskärsgatan lägger ned sin verksamhet till sommaren. Foto: Mostphotos

Förskola i Önnered stängs efter utdömda lokaler

Föräldrarna fick besked om att deras barn fått förskoleplats. Men förskolan dömdes ut och verksamheten flyttades. Nu hamnar barnen sist i kön igen.

  • Publicerad 10:06, 8 maj 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Efter att lokalerna på Klåveskärsgatans förskola dömts ut stänger nu förskolan till sommaren och hela verksamheten får flytta in på den nyöppnade Melongatans förskola.

"Lokalernas arbetsmiljö är bedömd att vara undermåliga, i och med ny förskola på Melongatan så finns det fler platser än barn i Västra Göteborg", skriver Hans Wettby, utbildningschef för utbildningsområde väst i ett mejl till Göteborg Direkt.

Nu centraliseras skolan - så påverkas du

Beslutet om att stänga förskolan tog av förvaltningen i januari i år. Trots det fick flera barn förskoleplats utan att föräldrarna fick någon information om att förskolan skulle komma att stänga till sommaren. Föräldrar som Göteborg Direkt varit i kontakt med menar att de borde få behålla sina tidigare ködatum för att inte berövas valet om vart deras barn ska gå på förskola.

I stället har föräldrarna erbjudits ett ködatum första februari i år, sex månader innan placering på Melongatan. Vissa av föräldrarna har stått i kö i över två år för att få komma in på Klåveskärsgatan som nu läggs ned.

"Frågan har lyfts till myndighetsavdelningen och även besvarats av förskoledirektören. Fastställt datum gäller och förvaltningen har meddelat att man inte ser skäl till att ändra detta beslut", skriver Hans Wettby.

5 000 förskoleplatser kan försvinna i Göteborg

Vi är GBG