Foto: Mostphotos/läsarbild

Förskolebarn hittade knark i sandlådan

Barn på en förskola i Västra Frölunda har hittat nedgrävda tabletter i en sandlåda. Polisen misstänker att det är ectasy. – Jag blir chockad. Man tror inte att det kan hända, säger en orolig förälder.

  • Publicerad 17:00, 31 aug 2017

I tisdags morse möttes föräldrarna på en förskola i Västra Frölunda av en uppsatt lapp med informationen om att nedgrävda tabletter har hittats på gården.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Det är sånt man absolut inte vill hitta på en förskolegård, säger chefen på den aktuella förskolan.

Händelsen polisanmäldes direkt och polisen kom och hämtade tabletterna. Polisen genomsökte även gården men kommer inte i övrigt att utreda händelsen.  

– Tabletterna kommer inte att analyseras på grund av att det var en så liten mängd. Men jag misstänker att det var ectasy, säger Lennart Ronnebro på polisen.

Enligt Giftinformationscentralen skulle drogen kunna vara potentiellt dödlig för ett barn.

– Det är livsfarligt om ett barn skulle få i sig en tablett, säger läkare Erik Lindeman.

Låser grindarna

För att förhindra att detta händer igen har förskolan sett över sina rutiner och beslutat att låsa grindarna varje kväll. Personalen ska också genomsöka gården noga innan barnen går ut.  

Trots det inträffade har föräldern vi pratat med fortsatt fullt förtroende för förskolan och personalen.

– Jag har alltid känt mig trygg med att lämna mitt barn där. Personalen är väldigt engagerade och det borde inte vara deras jobb att leta efter nedgrävda tabletter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG