Helgfest. Första helgen 2019 är fylld av möjligheter. Foto: Mats Bäcker/Pressbilder

Första helgen 2019 – här är guiden till möjligheterna

2019 kickstartar med nöjesåret. Göteborg Direkt guidar till den första helgen – från fotbollscup över vild dansfest till Bachs "Juloratorium".

  • Publicerad 11:30, 4 jan 2019

Jubilerar:

Vad: Säsongen 2018/2019 firar Göteborg Baroque och deras egenproducerade konsertserie i Tyska Christinae kyrka 15-årsjubileum! Ensemblen mottog nyligen en donation på 3,5 miljoner från Sten A Olssons stiftelse för forskning & kultur som möjliggör byggandet av det tidstrogna och världsunika instrumentet claviorganum, med invigning i februari 2019 samt förverkligandet av tre drömprojekt. Men nu framför Göteborg Baroque samtligasex kantanter ur Bachs "Juloratorium".

Var: Hagakyrkan.

När: Söndag 6 januari, 15.

Info: Hittar du här!

Gatans lag:

Vad: Föreningen Gatans lag arrangerar Gatans lags cup, en fotbollsturnering där människor som lever i hemlöshet, missbruk eller annat socialt utanförskap är inbjudna. Cupens syftet är att, förutom att känna gemenskap och att kul tillsammans, även belysa olika typer av socialt utanförskap.

Var: Serneke arena.

När. Lördag 5 januari, start 11.30.

Info: Hittar du här!

Stökig undergroundpop:

Vad: Göteborgsbandet Ignore the Elephants har sedan starten 2013 odlat myten om sig själva som Göteborgs stökigaste undergroundorkester. Nu är det upp till bevis för bandet som med 80-talselectro blandat med såväl grunge som pop kickstarta 2019.

Var: Pustervik.

När: Lördag 5 januari.

Info: Hittar du här!

Hyllad pjäs:

Vad. Shakespeares "En vintersaga" är tillsammans med Stadsteaterns "Kung Lear" två stora uppsättningar av dramatikens mästare. I denna nydräkt av regissör Dennis Sandin har det skapats kritikerrosad dramatik.

Var: Folkteatern.

När: Fredag 4 januari, 19.00, lördag 5 januari, 18.00.

Info: Hittar du här!

Dansfest(ival):

Vad: Med en diger line up med artister och dj:s som Radical Redemption, Minus Militia, Crypsis, Chain Reaction med flera utlovas en fullmatad dansfest till stenhård musik för hela kvällen (läs natten).

Var: Trädgår'n.

När: Lördag 5 januari, dörrarna öppnar 21.00.

Info. Hittar du här!

Vi är GBG