Helgfest. Första helgen 2019 är fylld av möjligheter. Foto: Mats Bäcker/Pressbilder

Första helgen 2019 – här är guiden till möjligheterna

2019 kickstartar med nöjesåret. Göteborg Direkt guidar till den första helgen – från fotbollscup över vild dansfest till Bachs "Juloratorium".

  • Publicerad 11:30, 4 jan 2019

Jubilerar:

Vad: Säsongen 2018/2019 firar Göteborg Baroque och deras egenproducerade konsertserie i Tyska Christinae kyrka 15-årsjubileum! Ensemblen mottog nyligen en donation på 3,5 miljoner från Sten A Olssons stiftelse för forskning & kultur som möjliggör byggandet av det tidstrogna och världsunika instrumentet claviorganum, med invigning i februari 2019 samt förverkligandet av tre drömprojekt. Men nu framför Göteborg Baroque samtligasex kantanter ur Bachs "Juloratorium".

Var: Hagakyrkan.

När: Söndag 6 januari, 15.

Info: Hittar du här!

Gatans lag:

Vad: Föreningen Gatans lag arrangerar Gatans lags cup, en fotbollsturnering där människor som lever i hemlöshet, missbruk eller annat socialt utanförskap är inbjudna. Cupens syftet är att, förutom att känna gemenskap och att kul tillsammans, även belysa olika typer av socialt utanförskap.

Var: Serneke arena.

När. Lördag 5 januari, start 11.30.

Info: Hittar du här!

Stökig undergroundpop:

Vad: Göteborgsbandet Ignore the Elephants har sedan starten 2013 odlat myten om sig själva som Göteborgs stökigaste undergroundorkester. Nu är det upp till bevis för bandet som med 80-talselectro blandat med såväl grunge som pop kickstarta 2019.

Var: Pustervik.

När: Lördag 5 januari.

Info: Hittar du här!

Hyllad pjäs:

Vad. Shakespeares "En vintersaga" är tillsammans med Stadsteaterns "Kung Lear" två stora uppsättningar av dramatikens mästare. I denna nydräkt av regissör Dennis Sandin har det skapats kritikerrosad dramatik.

Var: Folkteatern.

När: Fredag 4 januari, 19.00, lördag 5 januari, 18.00.

Info: Hittar du här!

Dansfest(ival):

Vad: Med en diger line up med artister och dj:s som Radical Redemption, Minus Militia, Crypsis, Chain Reaction med flera utlovas en fullmatad dansfest till stenhård musik för hela kvällen (läs natten).

Var: Trädgår'n.

När: Lördag 5 januari, dörrarna öppnar 21.00.

Info. Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG