NYINFLYTTADE. Mia och Britt-Marie är de första hyresgästerna i de första inflyttningsklara bostäderna i satsningen Bostad2021. Foto: Framtidenkoncernen

Första hyresrätterna inflyttningsklara i Göteborgs storsatsning

Nu är de 128 första hyresrätterna i Göteborgs jubileumssatsning BoStad2021 klara för inflyttning. Adventsvägen i Kortedala är adressen.

  • Publicerad 11:00, 10 jun 2019

Mia och Britt-Marie är två av de första hyresgästerna som flyttar in i Poseidons första inflyttningsklara hyresrätter i satsningen Bostad2021. Men Kortedala som adress är inte ny för någon av dem.

– Det känns jättebra, vi flyttade in i helgen så det är lite grann kvar. Jag har bott här i sju år, säger Mia.

– Jag har bott i Kortedala sedan 1963, berättar Britt-Marie.

Avgiften på Boplats fördubblas

Byggstart 2017

Första spadtaget för bostäderna togs i oktober 2017. Det är Framtiden Byggutveckling som på uppdrag av Poseidon har byggt de första inflyttningsklara hyresrätterna i BoStad2021.

– Det känns riktigt kul att vi nu kan välkomna de första hyresgästerna. Det är ett välkommet nytillskott i Kortedala som vi fått till genom de tre punkthusen. De passar in fint i stadsdelen genom att koppla an till områdets 50-talsarkitektur kommenterar Johannes Wallgren, distriktschef på Poseidon i ett pressmeddelande.

30 bostadsprojekt på gång

Både hyres- och bostadsrätter ingår i Bostad2021 och aktuell status är att 18 delprojekten är i gång medan övriga 12 står i startgroparna.

700 nya bostäder ska ge ett tryggare Bergsjön

– Staden har tillsammans med medverkande byggaktörer i projektet arbetat hårt för att kunna ge göteborgarna fler bostäder. Projektet på Adventsvägen är en viktig pusselbit i detta med sina 128 nya lägenheter, säger Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden, säger Hampus Magnusson, ordförande i byggnadsnämnden.

Näst på tur för inflyttning är bostäderna i BoStad2021-projekten på Norra Fjädermolnsgatan och Fyrklöversgatan på Hisingen.

Klart för 6 300 nya bostäder i Göteborg

Framtidens mötesplats finns i Kortedala

Vad är målet med BoStad2021?

Det konkreta målet för projektet är att färdigställa 7000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet, till och med år 2021.

Källa: Bostad2021