KLARA. Hyrerätterna på Adventsvägen i Kortedala blev de första att stå klara för uthyrning i Bostad2021. Foto: Tengbom

Första hyresrätterna klara för uthyrning i stadens jubileumssatsning

I början av mars blev de första hyresrätterna klara för uthyrning i Göteborgs Stads stora satsning Bostad2021. Adventsvägen i Kortedala är adressen.

  • Publicerad 12:06, 24 mar 2019

Byggprojektet med hyresrätter i Kortedala var det första inom stadens satsning BoStad2021 som beviljades bygglov år 2017. I början av mars blev hyresrätterna på Adventsvägen i Kortedala också de första att stå klara för uthyrning i stadens jubileumssatsning.

– Det är ett fantastiskt nyproduktionsprojekt med kulörer och formspråk som smälter väl in i den k-märkta 50-tals bebyggelsen uppe i Kortedala, säger Johannes Wallgren som är distriktschef på Bostads AB Poseidon i ett pressmeddelande.

Det handlar om tre punkthus med totalt 125 lägenheter, där uthyrningen gått igång för det första huset med inflyttning i juni i år.

– Vi börjar med att erbjuda det första husets hyresrätter till våra nuvarande hyresgäster via vår interna Omflyttningsplats, de lägenheter som återstår läggs efter cirka en vecka ut på Boplats. Efter sommaren går sedan uthyrningen igång för de återstående två husen med inflyttning innan jul, berättar Patrik Johansson som är ansvarig uthyrare för projektet på Poseidon.

Här byggs 125 nya villor i östra Göteborg

Poseidons nybyggnation på Adventsvägen är ett jubileumsprojekt i BoStad2021, vilket är ett samverkansprojekt mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer samt Göteborgs Stad.

Ambitionen för jubileumssatsningen är att 7 000 bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda till och med år 2021.

Framtidens mötesplats finns i Kortedala

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Betala bättre när semestern blir sen"

Debatt. Vänsterpartiet Vänsterpartiet i Västra Götaland är oroliga för vårdpersonalens hälsa och hoppas att de kan få sin semester i sommar... söndag 31/5 13:00

KRÖNIKOR

Underskatta inte en fin tradition

Tradition. Man ska inte underskatt traditioners betydelse. Att ”ta studenten” och att fira detta med sina kamrater är en viktig sekulär ritual – en övergångsrit från ungdomsliv till vuxenliv. lördag 30/5 16:27

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57