Emilia Ölund och Albin Johansson går båda i tredje klass på Hultskolan och är mycket lättade över att slippa barackerna. Foto: Gabriel Tjulander

Första skoldagen på nya Hultskolan

I går var det första skoldagen på den nybyggda Hultskolan i Askim. – Det har varit en lång resa men nu känns det fantastiskt roligt, säger Magdalena Sundqvist, rektor på skolan.

  • Publicerad 06:15, 6 dec 2016

Det hela började år 2013 när stadsdelsnämnden beslutade att bygga om hela Hultskolan. Den gammal skolbyggnaden från 1980- talet ansågs vara i så dåligt skick att barn och personal inte längre kunde vistas i den. För två och ett halvt år sedan presenterades den första ritningen på hur skolan skulle komma att se ut och i går hölls de första lektionerna i den nya skolan.

– Det är jätteskönt att slippa barackerna och det är så mycket ljusare nu i de nya klassrummen, säger Emilia Ölund som går i tredje klass.

En lång resa

När byggnationen drog igång blev eleverna till en början bussade till Nygårdskolan för att fortsätta sin undervisning medan Hultskolan byggdes om. I september 2014 kunde eleverna flytta in i tillfälliga baracker som placerades intill skolan och där har de haft sina lektioner fram tills i fredag förra veckan.

– Det bästa är att det känns som ett vanligt klassrum igen och inte en barack, säger Albin Johansson från klass 3B. 

Två etapper återstår.

Dock är skolan inte helt färdig, endast den första etappen är klar och det ska tillkomma två till utbyggnader. Etapp två, där klass fyra och fem ska vistas, kommer att stå klar i juni 2017. Den tredje och sista byggnaden ska bli idrottshallen och den planeras stå klar i oktober/november 2017.

– Det har varit många prövningar under de här åren men vi har fått ett stort stöd från föräldrarna och pedagogerna har gjort ett strålande arbete för att få verksamheten att fungera, säger Magdalena Sundqvist.

Det händer nu

I nuläget håller elever och personal på att landa i de nya lokalerna och det finns fortfarande små saker som måste fixas men i det stora hela är Hultskolan nu redo återuppta undervisningen.

– Det är skönt att slippa den jättelånga trappan upp till barackerna, poängterar Emilia.

I måndags hölls de första lektionerna i den färdigbyggda sektion 1. Nu återstår bara etapp två och tre att bygga. Foto: Göteborgs Stad

Vi är GBG

    Vi är GBG