Det nya resecentrumet vid Åkareplatsen är tänkt att se ut så här. Foto: White arkitekter

Fortsatt trafikkaos när resecentrum försenas

Det nya resecentrumet vid Åkareplatsen intill Centralstationen försenas. Orsaken: Ingen är intresserad av att bygga där.

  • Publicerad 13:46, 6 sep 2017

Det planerade resecentrumet mellan GP-huset och Posthotellet som vi tidigare skrivit om blir inte klart till december som planerat. Enligt GP försenas byggnaden eftersom ingen entreprenör visat intresse.

– Det stämmer att vi inte fått in några anbud. Det är lite byggherrarnas marknad och med tanke på att detta är en av de mest trafikerade områdena i stan så finns det säkert andra ställen som lockar mer, säger Tammo Oveissi, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik.

Idag har platsen blivit en riktig flaskhals, mycket på grund av de förberedande markarbeten som Trafikkontoret utför och som skapar långa köer då bussar, taxibilar, transporter och vanliga bilister ska samsas om utrymmet. Det arbetet ska vara klart i december.

– Vi räknade med att det skulle bli stökigt efter semestrarna då vi också gick upp i trafik. Men vi tror att det ändå att det blir bättre om några veckor då de som inte måste åka här tar en annan väg.

Västtrafik har också i samråd med Trafikkontoret beslutat att skjuta upp arbetet med att göra en ny gång- och cykelväg längs med Posthotellets norra vägg för att få bättre flyt i trafiken.

Hur ska ni hitta en intresserad entreprenör som kan färdigställa resecentrumet och få ordning på platsen?

– Vår infraavdelning jobbar för fullt på att lösa det. Vi är beroende av att få det klart eftersom vi snart har andra stora projekt som behöver komma åt ytorna kring Centralstationen.

Läs mer: Nytt resecentrum vid Åkareplatsen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG