GBG REGN. En del av satsningen Rain Gothenburg är hur staden arbetar för att förändra vårt tidigare sätt att hantera regnet. Foto: Byrd/Taki Balogianni

Fototävling: Tolka Göteborg i regn

Alla kan vara bäst på något. Göteborg vill bli världens bästa stad i regn. Just nu pågår en fototävling där den blöta staden står i fokus.

  • Publicerad 10:23, 18 feb 2020

Det är inte bara företag som letar efter sin usp (unique selling point). Även städer söker sammanhang där de har fördelar gentemot konkurrenterna.

I snitt regnar det var tredje dag i Göteborg. I år har det hittills regnat hela 31 av 47 dagar (till och med 18 februari). Kort sagt är Göteborg helt okej på regn. Inför stadens 400-årsjubiluum görs satsningen Rain Gothenburg som nu arrangerar en fototävling.

– Vi vill få fram hur göteborgarna tänker kring regn och framförallt kopplat till upplevelsen vid regn. Vi vill ha mer intressanta, kreativa regnbilder kring Göteborg och när tolkningen får vara fri kommer också de bra idéerna fram. Syftet är att göteborgarna själva ska få bidra med sina tolkningar av staden när det regnar, säger Jens Thoms Ivarsson, konstnärlig ledare för Rain Gothenburg, i ett uttalande.

Här får Blöteborg sin första regnlekplats

För att delta i tävlingen publicerar du din bild på Instagram, taggar med #raingothenburg och skriver ”tävling” i bildtexten. Tävlingen pågår till och med 31 mars. Sedan väljer en jury ut tio finalister som gör upp i en omröstning på Rain Gothenburgs Instagramsida. Den vinnande bilden kommer bland annat användas i stadens officiella sociala kanaler och visas på storbildsskärmen vid Kungsportsplatsen.

För att delta i tävlingen fotar du din tolkning av regniga Göteborg och lägger upp bilden på Instagram.

Rain Gothenburg handlar inte bara om en hyllning till regnets möjligheter utan också hur staden rustar för klimatförändringarna med kommande skyfall och översvämningar.

Experten: Extremt skyfall katastrof för Göteborg

Försenat översvämningsskydd i Mölndalsån

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57