Dörrarna stängs. Oro för smitta gör att bussar och spårvagnar stoppar möjligheten att stiga på längst fram Foto: Mosthptos

Framdörrarna stängs på bussen och vagnen

Oro för smittspridning gör att spårvagnarna och bussarna återigen stänger framdörrarna. Samtidigt öppnar Västtrafik för möjligheten att återlösa periodbiljetter.

  • Publicerad 13:57, 12 jan 2022

I tisdags stängdes återigen framdörrarna på Göteborgs spårvagnar. Dörrarna längst fram och den främre delen av vagnarna har spärrats av för att skydda förarna mot smittspridning.

På torsdag, 13 januari stoppas även möjligheten att stiga på bussarna genom framdörrarna.

– Förarnas och resenärernas trygghet är högsta prioritet och det är viktigt att vi kan upprätthålla kollektivtrafiken för samhällets skull. Vi hoppas att situationen är bättre om några veckor och att vi då kan börja planera för ett öppnande igen. Till dess är det viktigt att vi fortsätter visa omtanke om varandra, hålla avstånd och använda munskydd om det är trångt, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik i ett pressmeddelande.

Detta gäller från den 13 januari:

Framdörren och området närmast föraren stängs av från och med 13 januari på de flesta busslinjer.

I appen Västtrafik To Go kommer det framgå vilka linjer som fortsatt har öppen framdörr med påstigning fram.

Som resenär behöver man även fortsatt ha en giltig biljett. Biljetten köps enklast i Västtrafiks app Västtrafik To Go, i en Västtrafikbutik eller hos ett ombud. Västtrafik förstärker med kundvärdar för att hjälpa resenärerna rätt.

Visa merVisa mindre

Återlöser biljetter

Samtidigt öppnar Västtrafik för möjligheten att återlösa periodbiljetter som har köpts efter åttonde december 2020. Förändringen är tillfällig och gäller fram till 31 januari.

Den som vill lösa in sin periodbiljett får däremot inga pengar tillbaka. Istället delas en värdekod eller värdecheck ut som motsvarar det återstående värdet på biljetten.

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21