Mariette Hilmersson, VD för fastighetskoncernen Förvaltnings AB Framtiden.

Framtidens VD kommenterar renoveringsoro

De sociala aspekterna av omfattande renoveringar har hamnat i skuggan av de ekonomiska och ekologiska. Det medger fastighetskoncernen Framtidens VD, Mariette Hilmersson som nu hoppas på bättre planering och fler valmöjligheter.

  • Publicerad 09:55, 21 apr 2017

Att hyran efter en renovering höjs såpass mycket att hyresgäster tvingas flytta har blivit så vanligt att fenomenet till och med fått ett namn: Renovräkning.

Mariette Hilmersson, VD för fastighetskoncernen Förvaltnings AB Framtiden där Bostads AB Poseidon ingår som ett av flera kommunala bostadsbolag, medger att det finns skäl att se över modellen för hur man genomför renoveringar.  

– Jag förstår att man naturligt känner en oro inför en stor renovering. Vår ambitionsnivå är att alla ska kunna bo kvar och detta är något vi strävar efter gemensamt i koncernen. Därför jobbar vi hårt med att hitta olika modeller med valbara alternativ och tillvalsmöjligheter.

– Värdesätter jag en bra standard och är villig att betala för den så ska jag få den möjligheten, precis som om du bor i villa eller i bostadsrätt.

Hon medger att man kunde varit bättre på att se till de sociala konsekvenserna när fastighetsägare renoverar.

– Det har varit mycket fokus på det ekonomiska och det ekologiska, men inte lika mycket på de sociala aspekterna när vi pratar om renoveringar.

Att göra mindre men färre renoveringar över längre tid istället för att samla allt i en stor menar hon är ett sätt för att undvika ett kraftigt hyrespåslag.

– Alla vinner på att göra åtgärder i rätt tid.

Varför fonderar man inte en del av hyran till renoveringar?

– Då måste man se över hela hyressättningssystemet, men visst finns det skäl att fundera över om detta är det bästa.

Läs mer:

Hyresgäster kräver noll kronor i hyreshöjning

Renoveringsoron: "Samhället behöver ta ett gemensamt ansvar"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG