Färgglatt. Frida Sjögrens utställning började på hennes altan på stödboendet i Hisings Kärra. Sedan växte den till omgivningarna runt omkring. Foto: Lovisa Hansson

Frida höll vernissage i det gröna

Konsten och skapandet ha alltid funnits i Frida Sjögrens liv. Nu visar hon upp sin konst ute på sin egen terass . – Det är något som gör mig lugn och ett sätt för mig att uttrycka mina känslor, säger hon.

  • Publicerad 18:00, 16 jun 2021

Utanför stödboendet på Fredholmsgatan i Hisings Kärra hängde färgglada, fyrkantiga tavlor i krokar på trädstammarna förra veckan. Tavlorna är en del av 27-åriga Frida Sjöbergs utställning som startade på hennes egen altan, för att sedan utvidgas till omgivningen runt omkring.

– Jag hade min första utställning förra året och efter det satte jag igång och måla igen. Så det ni ser nu är resultatet av ett års arbete, berättar Frida.

Nya metoder

Till utställningen var nära och kära inbjudna, men förbipasserande och boendets övriga hyresgäster fick också komma och kika på tavlorna. I omgångar för att det inte skulle bli för mycket folk samtidigt.

Vanligtvis målar Frida med akrylfärger och inför årets utställning har hon testat på nya tekniker. Som "pouring acrylic" vilket ger lekfulla, abstrakta målningar med fantasi.

Farfar inspirationen

Att måla och skapa på olika, konstnärliga sätt har varit en stor del av Frida Sjöbergs liv sedan hon var liten. Som inspirationskällor nämner hon sin farfar och sin faster.

– Min farfar är 93 år och målar fortfarande. För mig har skapandet blivit ett sätt att uttrycka mina känslor.

Omvärlden försvinner och lugnet infinner sig när Frida fokuserar på sina färgglada verk.

– Jag hade en djup depression för några år sedan men nu har allting blivit mycket bättre. Det ger mig ett lugn och det är något som jag tycker är väldigt kul att göra, säger Frida Sjögren.

Vi är GBG