Fröken Turkos sätter färg på Billdal

Hon har 40 000 unika besökare på sin blogg och 55 000 följare på Instagram men vägen dit har inte varit spikrak för inredningsbloggaren och influencern Leonor Juhl Kristiansson.

  • Publicerad 16:17, 5 nov 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Grådasket hänger över Billdal och oktobers höstfärger ligger klistrade mot marken.

Men inne hos Leonor Juhl Kristiansson i Billdal sprakar färgerna året om.

De senaste åren har hon gjort sig ett namn som inredningsbloggare, inspiratör och designer och det namnet stavas Fröken Turkos.

Leonor Juhls mantra är ”mer färg åt folket”. Sedan hon blev inredare och satsade helhjärtat på sin blogg Fröken Turkos har hon alltid velat inspirera människor till att våga ta in mer färg i sina liv.

– Desto mer färg vi omger oss med desto bättre kan vi må. Mitt kall är att försöka hjälpa människor att bli inspirerade och på ett lekfullt sätt vill jag visa att det är kul med färg, säger Leonor Juhl.

Fröken Turkos föds

Leonors resa till där hon är i dag började när hennes liv tog en oförutsedd vändning. Hennes första dotter föddes med en kronisk sjukdom.

– Hon föddes med Ehlers-Danlos syndrom, en bindvävssjukdom. Hon har ont i sin kropp, behöver vila mycket och ibland behöver hon rullstol. Vi har ju bindväv i hela kroppen så det påverkar allt. Det har varit tufft, speciellt när hon var liten då bodde vi nästan på sjukhus, säger Leonor.

Inredningsbloggaren lämnar Kullavik

Snart förstod hon att hon inte skulle kunna vara anställd och jobba vanliga tider då hennes dotter skulle komma att behöva mycket av hennes tid.

– Jag tänkte, hur ska jag försörja mig – då kom Fröken Turkos-idén till mig.

Med mer än 20 års erfarenhet som inredare i ryggsäcken beslöt hon sig för att börja jobba som fotograf och skribent för inredningstidningar och samtidigt blogga som Fröken Turkos vid sidan av.

– Helt plötsligt började kontot på Instagram ta fart. Jag märkte att det fanns en törst efter färg. Sedan växte även bloggen och till slut kände jag att nu måste jag välja vad jag ska satsa på – jag valde bloggen.

Boksläppet: Han inredde Dubai

I dag har Leonor 40 000 unika besökare i månaden på sin blogg och 55 000 följare på Instagram.

Uppvuxen med färg

Man kan säga att Leonor Juhl har fått färgen med bröstmjölken för precis som hennes två döttrar har hon fått växa upp i ett färgglatt hem.

– Vi hade en knallrosa spiraltrappa upp till övervåningen och min mamma sa alltid att det är bara för att ni ska bli glada och skutta upp för trappan. I vardagsrummet hade vi en svampmålad gulfärgad vägg för att det skulle kännas som en varm kram när vi gick in där. Hallen var knallturkos för det skulle vara som att dyka ned i havet. Det var så det började, säger Leonor.

Många gupp på vägen

När hon var 16 fick hennes mamma en stroke som totalförlamade henne.

– Hon lever inte i dag, men hade hon gjort det skulle hon ha älskat att få vara med på tåget – hon har lärt mig så mycket. Hon har varit här hemma men jag vet inte hur mycket hon uppfattade, säger Leonor och fortsätter:

– Det har varit många gupp på vägen men jag tror att det är därför jag är så positiv. För att ta sig över dem har jag tvingats hitta mitt sätt att leva mitt liv – och det blev ju bra.

Om Leonor Juhl

Familj: Man, två döttrar och katten Tusse.

Bor: I villa i Billdal, Göteborg.

Är: Bloggare, inredare, inspiratör, influenscer, fotograf och designer.

Gillar att: Måla och fridyka.

Mer: I våras kunde man se Leornor i SVT-programmet "Vem bor här".

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57