Nominering. Frölunda Torg har nominerats i kategorin Best Innovation i NCSC Awards Best Shopping Center. Foto: Frölunda Torg

Frölunda Torg kan få pris för socialt arbete

Frölunda Torg är nominerat till NCSC Awards Best Shopping Center för sitt social arbete där de ger människor långt från arbetsmarknaden en chans att kommer ut i arbetslivet.

  • Publicerad 15:30, 4 okt 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det är Frölunda Torgs egna inovation, CentrumAkademin, som juryn för Awards Best Shopping Center uppmärksammar.

– Vi är otroligt stolta att vårt sociala arbete börjar uppmärksammas i hela landet, flera andra köpcentrum följer nu vårt exempel, säger Tobias Heurlin, biträdande centrumchef på Frölunda Torg.

Läs även: Rekordår för Frölunda Torg

CentrumAkademin syftar till att ge människor, som pågrund av arbetslöshet och ohälsa utestängs från samhället, en chans till yrkeserfarenhet genom praktik på Frölunda Torg.

Köpcentret nomineras i kategorin Best Innovation. Kategorin prioriterar nytänkande och innovation, det som faller utanför det traditionella och skapar nytta och mervärde för besökare och centrumet.

– Vi har gått i bräschen med det här projektet och det har stor effekt och den här nomineringen är ytterligare ett kvitto på att köpcentrum kan bidra till ett bättre samhälle, säger Tobias Heurlin, Biträdande centrumchef Frölunda Torg.

Tobias menar även att projektet gett effekter på miljön och omgivningen runt torget.

– Det här arbetet leder också till att vi skapar en mer inkluderande atmosfär med en tryggare och säkrare närmiljö, säger han.

Om CentrumAkademin

Projektet startade hösten 2017 med målet att få in fler människor i arbetslivet.

CentrumAkademin görs i samarbete mellan Kompetenscenter Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen, Skandia Fastigheter/Frölunda Torg, Skandias stiftelse Idéer för livet samt idéskaparen Stig-Arne Bäckman.

Källa: Frölunda Torg.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG